Ett Clásico i kaos: Välkomna till San Lorenzo mot Boca Juniors

Under lördagskvällen ställs San Lorenzo mot Boca Juniors i ett kaosartat möte. 

Det blåser ordentligt kring flera klubbar i Argentina just nu och två av dessa ställs i afton mot varandra. San Lorenzo och Boca Juniors upplever, i skrivande stund, tuffa ögonblick av lite olika anledningar, men där båda kommer till kvällens prestigemöte med stormiga vindar blåsandes omkring sig.

Hemmalaget San Lorenzo har varit i en djupgående kris under flera säsonger med dålig ekonomi, usla resultat och ständiga tränarbyten som följd. Inför årets Liga Profesional kom Rubén Darío Insúa in som ny huvudtränare och han har, precis som sina föregångare, haft det kämpigt. Laget har bara vunnit en av sina sex inledande matcherna och tagit sju av arton möjliga poäng.

Trots detta är förmodligen ändå inte resultaten i sig det, just nu, största problemet. Storklubben har nämligen enormt svårt att få in nya spelare till laget – vilka tränaren velat addera till truppen. Istället har ledningen kontrakterat Gonzalo Maroni, som Insúa inte ville ha in, och således därför har han inte heller tagits ut till kvällens möte med Boca Juniors. Detta har i sin tur lett till att Matías Caruzzo, som agerar i form av en manager/sportchef, börjat fundera på att avgå.

Vidare har talangen Agustín Martegani bestämt sig för att inte spela något mer för klubben i väntan på bud utifrån. Det råder med andra ord ingen riktig konsensus inom San Lorenzo just nu och problemen ser aldrig riktigt ut att ta slut. Mitt i allt detta kaos ska det dessutom spelas fotboll och laget ska försöka att prestera nere på planen.

Hos Boca Juniors är det inte heller några jättepositiva tongångar just nu. Efter veckans uttåg ur Copa Libertadores sparkades tränaren Sebastián Battaglia och ikväll kommer istället reservlagets tränare, Hugo Ibarra, att leda laget.

Spelarna i truppen sägs var ordentligt frustrerade på klubbledningen över uteblivna utbetalningar av bonusar och dylikt. Detta ska ha lett till att lagkaptenen Carlos Izquierdoz protesterat högljutt mot klubbledningen, vilket i sin tur renderat i att mittbacken väntas bli bänkad i kvällens möte med San Lorenzo. Jorge Bermudez, i storklubbens sportsliga ledning, tillbakavisar såklart dessa rykten och poängterar att ledningen inte lägger sig i laguppställningarna. Något som historien har visat oss inte stämmer.

Lägg därtill att Boca Juniors har hackat betänkligt i ligaspelet, under den senaste tiden, och kommer till kvällens match med två raka förluster i bagaget.

***

Kvällens match har avspark klockan 20:30, svensk tid, och kan som vanligt ses på Fanatiz.tv.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Torrico: Giay, Gattoni, Zapata, James: Fernández Mercau, Cerutti, Rosané, Elías: Barrios, Bareiro.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Advíncula, Zambrano, Rojo, Fabra: Pol Fernández, Varela, Ramírez: Romero: Villa, Benedetto.