Summering av omgång 5 i Liga Profesional: Racing Club krossade Aldosivi

Omgång 5 är färdigspelad av Liga Profesional. Därför kommer här en summering kring omgångens samtliga matcher.

Rosario Central – Gimnasia. 0-1
Kommentar: I Carlos Tevez första match, som huvudtränare, blev det omgående förlust med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Brahian Alemán och även om Centrals defensiv kändes bättre, än tidigare, var Gimnasia det klart bästa laget.

Banfield – Barracas Central. 1-1.
Kommentar: Det blev delad pott på Estadio Florencio Sola i Banfield. Gästerna tog ledningen efter tretton minuter genom ett olyckligt självmål innan Ramiro Enrique kunde kvittera för Banfield under den andra halvleken.

Boca Juniors – Unión. 1-2.
Kommentar: Unión knep samtliga tre poäng i en väldigt turbulent match mot Boca Juniors. Tre straffar delades ut där den sista, till Unión, kom i den femtonde tilläggsminuten. Denna fick dessutom slås om efter att Bocas försvarare klivit in alldeles för snabbt i straffområdet. Tillslut kunde Franco Troyansky avgöra varpå han firade kraftfullt framför Bocas supportrar och stort tumult utbröt.

Defensa y Justicia – Vélez Sarsfield. 1-1.
Kommentar: Det blev delad poäng när Defensa y Justicia och Vélez Sarsfield drabbade samman i Florencio Varela. Båda målen kom i slutskedet av matchen där Nicolás Fernández först gav hemmalaget ledningen innan Nicolás Garayalde kunde kvittera för Vélez.

Talleres – Central Córdoba. 0-2.
Kommentar: Återigen stod Talleres för en svag insats och föll hemma mot Central Córdoba med 2-0. Utvisningen på Christian Olivia, under den första halvleken, ställde såklart till det extra mycket och båda målen ifrån gästerna gjordes av Claudio Riaño.

Colón – Huracán. 0-1.
Kommentar: Huracán knep samtliga tre poäng borta mot Colón i Santa Fe. Matchens enda mål gjordes av nyförvärvet – och den f.d. Manchester City-spelaren Benjamín Garré efter åtta minuters spel. 

Estudiantes – Newell’s Old Boys. 0-2.
Kommentar: Newell’s fortsätter att ånga på i toppen av tabellen och borta mot Estudiantes tog man tre nya poäng. Ramiro Sordo gav gästerna ledningen, med ett väldigt elegant volleyskott, innan Juan Garro satte spiken i kistan med knappa tjugo minuter kvar. Newell’s är därmed fortsatt i serieledning, på sina 13 poäng, efter fem spelade omgångar.

River Plate – Lanús. 2-1.
Kommentar: River Plate följde upp förra veckans 5-1-seger, mot Unión, med att besegra Lanús med 2-1. José Paradela var matchens förgrundsgestalt och mittfältaren gjorde först 1-0 på egen hand innan han spelade fram till Braian Romeros 2-0-mål.

Braian Romero jublar över sitt mål mot Lanús.

San Lorenzo – Tigre. 1-1.
Kommentar: San Lorenzo var illa ute mot Tigre då gästerna tog ledningen genom ytterbacken Lucas Blondel. Men Insúas manskap tog sig samman och genom Adam Bareiro kunde man också kvittera ifrån straffpunkten. Faktum är att San Lorenzo hittills är obesegrade i årets Liga Profesional och även fast det stundtals ser skakigt ut får man nog ändå säga att nollan i förlustkolumnen är meriterande.

Platense – Sarmiento. 0-0.
Kommentar: Det blev en mållös historia mellan Platense och Sarmiento i Buenos Aires. Men faktum är att det var en rätt underhållande match, trots allt, och även fast vi inte fick se några mål var tillställningen långtifrån klappusel.

Racing Club – Aldosivi. 5-0.
Kommentar: Racing krossade Aldosivi under söndagskvällen och i slutändan var det klasskillnad mellan lagen. Emiliano Vecchio öppnade målskyttet, med ett vackert volleyskott, innan Enzo Copetti fyllde på med en elegant chipp. Övriga mål gjordes av Leonardo Sigali, Jonathan Gómez samt ett självmål. Racing har hittills tagit full pott på hemmaplan – 3 av 3 segrar – men däremot är man fortsatt utan poäng på bortaplan. Här har Gago något som måste förbättras under den närmaste tiden ifall Racing ska hänga på i toppen. Det råder nämligen ingen tvekan om att man är ett av seriens bästa lag när allting stämmer.

Argentinos Juniors – Arsenal. 1-1.
Kommentar: Argentinos och Arsenal delade broderligt på poäng under söndagskvällen. Matchens stora gestalt var gästernas målvakt, Alejandro Medina, som räddade Arsenal gång på gång.

Patronato – Independiente. 3-1.
Kommentar: Trots en man mer under nästan 70 minuters spel lyckades ändå inte Independiente att få med sig några poäng hem till Avellaneda. Gästerna bjöd Patronato på två mål och då blir det såklart svårt att vinna några fotbollsmatcher. Målvakten Sosas agerande vid 2-0-målet och mittbacken Insaurraldes ingripande vid 3-1-målet var båda under all kritik.

Tucumán – Godoy Cruz. 1-1.
Kommentar: Tucumán och Godoy tog varsin poäng när lagen möttes i San Miguel de Tucumán under måndagskvällen. Poängen i sig var välbehövlig för båda lagen i jakten på ett nytt kontrakt. Ramiro Carrera gav hemmalaget ledningen, efter tjugosju minuters spel, innan Cristian Chávez kvitterade för Godoy Cruz.