Summering av omgång 4 i Liga Profesional: River Plate fick islossning i Santa Fe och San Lorenzo vann i Santiago del Estero

Omgång 4 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här en kortare summering kring samtliga matcher i denna omgång.

Arsenal – Talleres. 1-1.
Kommentar: Talleres har verkligen inte fått någon angenäm inledning på säsongen. Mot Arsenal var det egentligen uteslutande tack vare målvakten Guido Herrera som man överhuvudtaget fick med sig en poäng hem till Córdoba. Arsenal tog ledningen genom Sebastián Lomónaco, ifrån elvameterspunkten, innan ett olyckligt självmål kvitterade för Talleres.

Sarmiento – Patronato. 3-1.
Kommentar: Sarmiento tog tre viktiga poäng mot Patronato. Även fast Lisandro López inte hamnade i målprotokollet var han matchens förgrundsgestalt. Den rutinerade anfallaren var nämligen inlandad i det mesta som skedde offensivt. Målen gjordes däremot av Franco Quinteros och Javier Toledo samt ett självmål. Patronatos fullträff smälldes i sin tur in av Diego García Cardoza.

Tigre – Banfield. 0-1.
Kommentar: Banfield fick med sig samtliga tre poäng hem ifrån bortamötet med Tigre. Hemmalaget har haft svårt att få till det i dom inledande hemmamatcherna och inte heller i detta möte hade man turen på sin sida. Matchens enda mål gjordes av Jesús Dátolo med knappa tio minuter kvar på matchklockan.

Huracán – Tucumán. 0-0.
Kommentar: Huracán och Tucumán delade på poängen i en fruktansvärt tråkigt tillställning i Buenos Aires. Varsitt skott på mål säger en hel del om matchen som helhet.

Lanús – Colón. 1-0.
Kommentar: Lanús knep samtliga tre poäng mot Colón i en stökig tillställning. Bortalaget brände flera hundraprocentiga målchanser och framförallt var det Ramón Ábila som inte fick dit bollen. Lanús åkte på en utvisning, på Alexandro Bernabei, men knep ändå segern genom ett sent mål av Lautaro Acosta.

Unión – River Plate. 1-5.
Kommentar: Efter att inte ha hittat målet, under de tre inledande omgångarna, var det äntligen dags för lite islossning i River Plate. Braian Romero öppnade målskyttet, under den första halvleken, och sedan rullade det bara på. Julián Álvarez blev tvåmålsskytt och Enzo Fernández samt Agustín Palavecino stod för varsitt när River vann med 5-1. Unión föll ihop som ett korthus och visade upp ett försvarsspel som gjorde en mörkrädd.

Braian Romero öppnade målskyttet för River Plate borta mot Unión.

Barracas Central – Boca Juniors. 1-3.
Kommentar: Boca Juniors trummar på i toppen av tabellen och under söndagskvällen tog man en ny skalp borta mot Barracas Central. I vanlig ordning var Exequiel Zeballos och Sebastián Villa förgrundsfigurerna och stod för ett mål vardera. Även Pol Fernández hamnade i målprotokollet medan Barracas mål gjordes av Neri Bandiera.

Godoy Cruz – Defensa y Justicia. 2-1.
Kommentar: Defensa y Justicia får det inte alls att stämma den här säsongen och nu ryktas dessutom flera spelare bort ifrån klubben. Mot Godoy Cruz tog man ledningen genom ett distinkt avslut ifrån Francisco Pizzini, men det hjälpte dock föga. Godoy Cruz vände på steken efter två nickmål signerat Guillermo Ortiz och Salomón Rodríguez. Beccaceces lag har därmed inte vunnit den här säsongen, medan Godoy Cruz fortsatt är starka hemma i Mendoza.

Vélez Sarsfield – Rosario Central. 2-0.
Kommentar: Vélez Sarsfield tog en efterlängtad seger när ett svagt Rosario Central besegrades med 2-0 på hemmaplan. Luca Orellano öppnade målskyttet, under inledningen av den första halvleken, innan Damián Fernández satte spiken i kisten under slutskedet av matchen. Central har nu anställt Carlos Tevez som ny tränare och han har onekligen ett hästjobb framför sig.

Gimnasia – Racing Club. 3-1.
Kommentar: Racing är starka hemma, men på bortaplan får man det inte alls att stämma. Mot Gimnasia förlorade man helt rättvist efter att hemmalagets lagkapten, Brahian Alemán, gjort två av målen. Eric Ramírez öppnade dock målskyttet för Gimnasia, medan Enzo Copetti gjorde gästernas mål. Gimnasia är otroligt starka under Pipo Gorosito. Trots att man har tappat tunga namn har laget fortsatt en extrem bra inställning och ger defintivt inte upp i första taget.

Independiente – Estudiantes. 2-1.
Kommentar: Independiente börjar vädra lite morgonluft. Sju poäng på dom inledande fyra omgångarna är bra betalt med tanke på den begränsad trupp som Eduardo Domínguez har att tillgå. Mot Estudiantes debuterade nyförvärvet Iván Marcone och han kommer att bli nyttig framöver. Målen gjordes av Leandro Benegas – och Fernández. Estudiantes inkasserade sin första förlust och efter två raka segrar föll man alltså nu mot Independiente.

Newell’s Old Boys – Argentinos Juniors. 1-0.
Kommentar: Willer Ditta var planens gigant när Newell’s tog sin tredje seger på fyra omgångar och toppar ligan på tio poäng. Mittbacken nickade in matchens enda mål, mot Argentinos, redan efter sex minuters spel och var sedan en opasserbar mur i försvaret.

Aldosivi – Platense. 0-0.
Kommentar: Det blev en mållös historia i Mar del Plata mellan Aldosivi och Platense under tisdagskvällen. Gästerna var något bättre och skapade tillräckligt för att vinna, men i slutändan blev det alltså delad pott.

Central Córdoba – San Lorenzo. 0-2.
Kommentar: San Lorenzo tog en viktig – och imponerande seger borta mot Central Córdoba, under tisdagskvällen, i Santiago del Estero. Efter en mållös första halvlek öppnade inhopparen Iván Leguizamón målskyttet innan Adam Bareiro fastställde slutresultatet ifrån elvameterspunkten. San Lorenzo är fortsatt obesegrade under Rubén Darío Insúa och detta är, trots all turbulens, ändå något att ta med sig framöver.