Summering av omgång 3 i Liga Profesional: Målkalas på La Bombonera

Omgång 3 av sommarens – och höstens Liga Profesional är färdigspelad. Här kommer därför en kortare summering kring denna omgångens samtliga matcher.

San Lorenzo – Arsenal. 3-3.
Kommentar: San Lorenzo och Arsenal bjöd på en otroligt underhållande – och händelserik batalj vilken slutade 3-3.

Gästerna tog först ledningen genom Lucas Suárez, men under inledningen av den andra halvleken vände San Lorenzo på steken genom tre snabba mål. Ortigoza, Elías och Leguizamón stod för hemmalagets mål. San Lorenzo såg därmed ut att gå en bekväm seger till mötes, och hade dessutom ett jätteläge till 4-1, när plötsligt Arsenal stack upp och genom två snabba mål av Cristian Colmán hade gästerna kommit tillbaka i matchen. San Lorenzo tappade därmed återigen poäng och det sannerligen är inte mycket som går deras väg nuförtiden.

Patronato – Aldosivi. 1-0.
Kommentar: Patronato tog säsongens första seger när Aldosivi besegrades med 1-0 under tisdagskvällen. Matchens enda mål prickades in av vänsterbacken Facundo Cobos efter tjugotre minuters spel och Aldosivi är därmed fortsatt det enda laget i serien utan poäng efter tre spelade omgångar.

Talleres – Newell’s Old Boys. 0-1.
Kommentar: Tjugofem sekunder tog det innan Newell’s hade tagit ledningen borta mot Talleres på Estadio Mario Alberto Kempes. Hemmalaget stod och sov vilket Ramiro Sordo uttnyttjade på bästa möjliga sätt. Talleres åkte dessutom på en utvisning. Detta när Rafael Pérez var ute och viftade, allt för mycket, med sin armbåge strax innan halvtidspausen.

Estudiantes – Sarmiento. 2-1.
Kommentar: Dubbla mål ifrån Mauro Boselli säkrade segern för Estudiantes hemma mot Sarmiento. Gästerna stretade emot hyfsat bra, men i slutändan var Estudiantes det klart bästa laget och vann välförtjänt.

Defensa y Justicia – Huracán. 1-1.
Kommentar: Det blev delad poäng när Defensa y Justicia och Huracán möttes i Florencio Varela. Carlos Rotondi gav hemmalaget ledningen innan Franco Cristaldo kunde kvittera för Huracán, fem minuter senare. Defensa är alltjämt utan seger i årets turnering medan Huracán har inkasserat fyra poäng såhär långt.

Barracas Central – Unión. 1-2.
Kommentar: Efter en pigg inledning, där Unión gick upp till en 2-0-ledning, hade Barracas Central stora problem med att komma in i matchen igen. Man kvitterade visserligen genom Valenzuela och pressade på under slutminuterna för en kvittering, men det ville sig inte. Säsongens första förlust inkasserades.

Banfield – Central Córdoba. 2-1.
Kommentar: Redan efter fyra minuters spel hade Alejandro Cabrera gett sitt Banfield ledningen hemma mot Central Córdoba. Gästerna kämpade sig emellertid tillbaka in i matchen och kvitterade genom José Gómez under den andra halvleken. Men Banfield skulle dock få det sista ordet när Giuliano Galoppo säkrade segern ifrån elvameterspunkten med knappa tio minuter kvar på matchklockan.

Tucumán – Lanús. 2-1.
Kommentar: Tucumán inledde matchen mot Lanús svagt och hamnade också i underläge under slutskedet av den första halvleken. Lucas Varaldo gav gästerna ledningen med ett vackert avslut och uppförsbacken såg jobbig ut för Tucumán del. Då dök plötsligt Ramiro Carrera upp. Först drog mittfältaren på ett hejdundrande distansavslut, som målvakten var chanslös på, innan han fixade segern ifrån straffpunkten. Tucumán behöver alla poäng man kan få för att inte dras in i en jobbig nedflyttningsstrid.

Colón – River Plate. 1-0.
Kommentar: Colón skrällde rejält när man besegrade ett uddlöst River Plate på hemmaplan med 1-0. Ramón Ábila gjorde matchens enda mål under den andra halvleken. River har nu varit mållösa i alla dom tre inledande omgångarna och Gallardo har således mycket att fundera kring vad det gäller anfallsspelet hos Los Millonarios.

Den f.d. Boca-spelaren Ramón Ábila sänkte River Plate i Santa Fe.

Boca Juniors – Tigre. 5-3.
Kommentar: Boca Juniors behöver däremot inte oroa sig nämnvärt över sitt anfallsspel. Segern mot Tigre, under onsdagskvällen, blev en genomgående vacker uppvisning i målproduktion och stortalangen Exequiel Zeballos hade stor show med sina dubbla mål. Även Darío Benedetto smällde dit två baljor och Boca Juniors tog därmed tre välbehövliga poäng efter förra omgångens snöpliga förlust mot Central Córdoba.

Argentinos Juniors – Independiente. 2-1.
Kommentar: Argentinos är fortsatt starka hemma på Estadio Diego Armando Maradona. Under torsdagskvällen tog man ytterligare en seger när Independiente avfärdades med 2-1. Thiago Nuss öppnade målskyttet innan Leandro Benegas reducerade för gästerna. Argentinos var dock det starkare laget och under inledningen av den andra halvleken fixade Fausto Vera segermålet med ett elegant avslut strax utanför straffområdet.

Rosario Central – Godoy Cruz. 1-0.
Kommentar: Rosario Central tog säsongens första trepoängare när Godoy Cruz avfärdades med 1-0 på Estadio Gigante de Arroyito. Hemmalaget brände en otroligt svag straff, ifrån Lucas Gamba, redan efter nitton spelade minuter. Men Central fick en ny chans och med dryga fem minuter kvar på matchklockan stegade målvakten Gaspar Servio fram och rullade kyligt in segermålet ifrån elvameterspunkten.

Racing Club – Vélez Sarsfield. 2-0.
Kommentar: Efter en tung vecka studsade Racing tillbaka mot Vélez Sarsfield och bärgade tre sköna poäng. Matías Rojas öppnade målskyttet under den första halvleken innan inhoppare Fabricio Domínguez satte spiken i kistan under slutskedet av den andra halvleken.

Platense – Gimnasia. 1-1.
Kommentar: Platense höll på att inkassera sin första förlust för säsongen när Gimnasia tog ledningen genom inhoppare Lautaro Chávez. 21-åringen tog emot bollen, en bit utanför straffområdet, och avancerade framåt. Med ett elegant vänsteravslut placerade han sedan dit ledningsmålet för Gimnasia. Men Platense kom, som sagt, tillbaka och genom Juan Esquivel ordnade man 1-1 med endast två minuter kvar av matchen.