Summering av omgång 2 i Liga Profesional: Skrällar och massvis med röda kort

Omgång 2 är färdigspelad av sommarens – och höstens Liga Profesional. Här kommer en kortare summering kring omgångens samtliga matcher.

Vi bjöds på en något märklig omgång med många skrällar, extremt många utvisningar (10 stycken) och en hel del mål.

Newell’s Old Boys – San Lorenzo. 0-0.
Kommentar: Omgången smygstartade under torsdagen med mötet mellan Newell’s Old Boys och San Lorenzo i Rosario. Hemmalaget var det klart bästa laget och borde förmodligen också ha vunnit sett till antalet målchanser. Men i slutändan gick båda lagen därifrån med varsin poäng vilket San Lorenzo säkerligen var ganska nöjda med.

Gimnasia – Patronato. 2-0.
Kommentar: Gimnasia stod för en solid insats hemma mot Patronato. Hemmalaget såg lite trögstartade ut, under dom första 25 minuterna, men kom sedan igång efter ett drömmål av Johan Carbonero. I slutskedet ökade sedan Cristian Tarragona på till 2-0 ifrån straffpunkten och Gimnasia har således fått en fin start på säsongen.

Aldosivi – Estudiantes. 0-1.
Kommentar: Estudiantes tog tre förväntade poäng borta mot Aldosivi, men det satt onekligen långt inne. Segermålet kom först efter 75 minuters spel och då i form av ett självmål. Mariano Andújar stod för en exemplarisk insats i målet och räddade sitt lag ett flertalet gånger.

Lanús – Defensa y Justicia. 1-1.
Kommentar: Defensa fick en tuff inledning på mötet med Lanús efter att Francisco Pizzini dragit på sig ett rött kort redan efter sjutton minuters spel. Hemmalaget tog sedan ledningen genom Ignacio Malcorra och såg ut att gå en bekväm seger till mötes. Men Defensa återhämtade sig och fick, trots reducerat manskap, in en kvittering genom Raúl Loaiza.

Independiente – Talleres. 1-0.
Kommentar: Hemmalaget gick segrande ur en tämligen jämn drabbning där även Talleres hade sin chanser till att vinna matchen. Lucas Romero stod för matchens enda mål redan efter tjugofyra minuters spel.

Huracán – Rosario Central. 2-0.
Kommentar: Rosario Central ser ruskigt risiga ut nuförtiden och helgens förlust mot Huracán var ytterligare ett bottennapp. Visserligen gjorde hemmalaget en fin insats, men Centrals lägstanivå är en av series absolut sämsta. Matías Cóccaro och Franco Cristaldo sprang stundtals åttor runt motståndarnas försvarare och jag vet egentligen inte vem Central ska lyckas besegra i år.

Huracán fick jubla mot Rosario Central.

Tigre – Barracas Central. 1-1.
Kommentar: Barracas Central har tagit fina kliv i sin utveckling och ber inte längre om ursäkt över att vara i Primera Division. Helgens poäng borta mot Tigre var välförtjänt, även om hemmalaget hade fler målchanser. Sepúlveda gav gästerna ledningen innan Mateo Retegui kunde kvittera för Tigre under slutskedet av den andra halvleken.

Arsenal – Banfield. 0-0.
Kommentar: Arsenal och Banfield spelade en hyfsat slätstruken match där varken resultatet – eller prestationerna kunde glädja den närvarande publiken.

Sarmiento – Argentinos Juniors. 1-0.
Kommentar: Sarmiento besegrade Argentinos Juniors med 1-0 efter att Lisandro López stått för ett delikat segermål. Efter en fin omställning chippade anfallsveteranen in matchens enda mål och satte stopp för Sarmientos segerlösa svit på fem raka matcher.

River Plate – Atlético Tucumán. 0-0.
Kommentar: Det blev en, något överraskande, mållös historia på Estadio Monumental mellan River Plate och gästerna Tucumán. Hemmalaget skapade tveklöst flest chanser, men en storspelande Carlos Lampe, i gästernas mål, räddade allt som kom i hans väg. River har inlett årets säsong högst tveksamt och främst är det målskyttet – eller bristen på detsamma – som är Marcelo Gallardos största huvudbry just nu.

River Plate mot Tucumán slutade mållöst på Estadio Monumental.

Colón – Unión. 2-2.
Kommentar: Vi bjöds på ett händelserikt Clásico Santafesino under söndagskvällen. Unión tog ledningen genom Luna Diale efter en fin omställning och kort därefter drog Colón, dessutom, på sig ett väldigt onödigt rött kort genom Facundo Garcés. Hemmalaget kom dock igen och kvitteringen sköt Facundo Farías in ifrån elvameterspunkten. Även Unión åkte på ett rött kort efter att Juan Portillo stämplat Rodrigo Aliendro otroligt fult.

Colón tog sedan ledningen genom Ramón Ábila som snyggt vände bort sin försvarare innan han lade in bollen i mål. Hemmalaget såg ut att gå en välförtjänt seger till mötes – man hade stundtals pressat ner gästerna ordentligt – när plötsligt Unión, även dom, fick en straffspark. Personligen tycker jag att den var högst billig, men straff blev det och fram klev Jonatan Alvez som kunde fastställa slutresultatet till 2-2.

Godoy Cruz – Racing Club. 2-0.
Kommentar: Racing Club har en ytterst tung vecka bakom sig med dels uttåget ur Copa Argentina, i färskt minne, och sedan gårdagens förlust mot Godoy Cruz. Hemmalaget fick övertaget efter att Tomás Chancalay dragit på sig ett rött kort, under den första halvleken, och decimerat gästerna till tio man. Salomón Rodríguez gjorde sedan såväl 1-0-målet – som 2-0-målet för Godoy Cruz och trots att dom också fick en man utvisad kunde inte Racing ändra på matchbilden.

Vélez Sarsfield – Platense. 0-1.
Kommentar: Vélez Sarsfield blir man verkligen inte riktigt klok på nuförtiden. Gårdagens förlust mot Platense var högst oväntad och framförallt med tanke på att Vélez dominerade den första halvleken hyfsat klart. Platense åt sig dock mer och mer in i matchen och kvällens enda mål prickades in av Iván Gómez med dryga kvarten kvar på matchklockan.

Central Córdoba – Boca Juniors. 1-0.
Kommentar: Ytterligare en skräll fick vi bevittna i Santiago del Estero där hemmalaget Central Córdoba besegrade Boca Juniors med 1-0. Gästerna var det bättre laget, men Central Córdoba var dom som gjorde matchens enda mål genom Francisco Metilli.