Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 2 – ”Var fenomenal mot River Plate”

Omgång 2 är färdigspelad av Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Carlos Lampe. Tucumán (1)
Kommentar: Var fenomenal mot River Plate där han också stod för en rad högklassiga räddningar. Tucumán fixade 0-0 på Estadio Monumental och en stor anledning till detta var Carlos Lampe. Totalt gjorde målvakten åtta räddningar varav sex av dessa var på skott innanför straffområdet.

Försvarare:

Armando Méndez. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Gjorde en fin insats mot San Lorenzo där han bidrog med mycket såväl offensivt – som defensivt. Matchen slutade visserligen ”bara” 0-0, men Armando Méndez kan vara mer än nöjd med sin prestation.

Nazareno Colombo. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Stod för en defensivt fläckfri insats mot Lanús där Defensa lyckades knipa en pinne trots att man spelade, mer än 70 minuter, med en man mindre.

Emanuel Más. Estudiantes (1)
Kommentar: Följde ofta med upp i anfallen och bidrog med väldigt mycket när Estudiantes tillslut fick hål på Aldosivi.

Mittfältare:

Johan Carbonero. Gimnasia (1)
Kommentar: Stod för ett drömmål vilket öppnade upp fredagens möte med Patronato. I slutändan ledde detta till att Gimnasia bärgade säsongens första trepoängare.

Francisco Metilli. Central Córdoba (1)
Kommentar: Segermålskytt mot Boca Juniors då han gjorde matchens enda mål efter 57 minuters spel.

Cristian Tarragona. Gimnasia (1)
Kommentar: Låg bakom väldigt mycket av det offensiva spelet för Gimnasia mot Patronato och Tarragona har verligen hittat rätt i rollen som nummer tio. Stod för 2-0-målet ifrån elvameterspunkten.

Franco Cristaldo. Huracán (1)
Kommentar: Gjorde 1-0-målet mot Rosario Central och var den övergripande bästa spelaren på planen.

Lucas Romero. Independiente (1)
Kommentar: Segerorganisatör mot Talleres och det finns onekligen en anledning till att utländska klubbar har börjat höra sig för kring Romeros namnteckning. Han tillhör ofta Independiente bästa spelare i matcherna.

Anfallare:

Salomón Rodríguez. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Dubbel målskytt för Godoy Cruz när Mendozaklubben besegrade Racing Club med 2-0 under söndagskvällen. Rodríguez är ett ständigt hot i djupled och har varit en positiv injektion sedan han anlände ifrån uruguayanska Rentistas i början av året.

Matías Cóccaro. Huracán (1)
Kommentar: Gjorde visserligen inget mål i helgen, men ändå var Matías Cóccaro en framträdande pjäs när Huracán knep samtliga tre poäng mot Rosario Central. Självklart firade han, i sedvanliga ordning, med att klättra upp på staketet som skiljer supportrarna ifrån planen. Alltid lika vackert att se.

Tränare:

Orsi och Gómez. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Den dubbla tränarduon utmanovrerade Fernando Gagos Racing på ett nästan smärtsamt sätt. Visserligen hjälpte såklart utvisningen på Chancalay till en del, men trots detta ska ingen skugga falla över Mendozalaget som gjorde en riktigt fin insats. Dessutom vann man matchen med 1-0 under den period då lagen spelade 10 mot 10.