Summering av torsdagens Copa Argentina: Agropecuario skrällde mot Racing

Det bjöd på såväl väntade resultat, som en stor skräll, när tre matcher spelades i Copa Argentina under onsdagskvällen.

Sextondelsfinalerna av Copa Argentina började rulla under onsdagen och först ut var mötet mellan Boca Juniors och Ferro i La Rioja. Mer eller mindre fullsatta läktare mötte spelarna när dom sprang in på den gnistrande grön gräsmattan.

Ferro stod också emot riktigt fint under hela matchen. Laget, som till vardags huserar i andradivisionen, försvarade sig väl och stack dessutom upp vid ett flertalet tillfällen.

Boca Juniors har, som för det mesta numera, haft några stökiga dagar bakom sig där bl.a. Darío Benedetto och Marcos Rojo inte dök upp på söndagens träning och således blev avstängda av huvudtränaren Battaglia. Detta gjorde att Luis Vázquez startade i anfallet och att Jorge Figal bildade mittbackslås med Carlos Izquierdoz.

I slutskedet av matchen klev Sebastián Villa fram och avgjorde matchen med ett riktigt klassmål. Ytteranfallaren tog emot bollen, i straffområdet, och dunkade sedan upp bollen i målvaktens vänstra kryss.

Rykten hade, tidigare under dagen, gjort gällande att samme Villa skulle bli arresterad av polisen för den misshandel han ska ha utfört på sin f.d. flickvän – och som han ska upp i rätten för. Märkligt nog fanns Villa ändå med under hela matchen och blev också, som nämnts, stor matchhjälte.

***

Lite senare på kvällen möttes Racing Club och andradivisionslaget Agropecuario på Estadio 23 de Agosto i San Salvador de Jujuy.

Här bjöds vi på en ordentlig skräll där Agropecuario tillslut gick vinnande ur bataljen. Men trots detta var det Racing som tog ledningen genom Tomás Chancalay efter en fin djupledspassning av Leonel Miranda.

Agropecuario vände dock på steken efter att Brian Blando gjort två snabba mål, inom loppet av fyra minuter, under slutskedet av den första halvleken.

Racing dominerade matchen kraftfullt, men lyckades inte konkretisera sitt stora spelövertag i mål framåt. Därmed fick Fernando Gagos manskap genomlida ytterligare ett tungt uttåg ur en cup på kort tid och även om laget spelar bra, kräver supportrarna pokaler. Tre uttåg på lite drygt 25 dagar talar inte till tränarens fördel.

***

I den avslutande matchen besegrade Vélez Sarsfield Independiente Rivadavia med 1-0. Trots att Vélez ställde upp med ett helt ordinarie lag dröjde det till den 84:e matchminuten innan segermålet kom.

Den 19-årige Abiel Osorio blev stor matchvinnare när han dök upp på den bortre stolpen och nickade in det som kom att bli slutresultatet.