Summering av den första omgången i årets Liga Profesional

Den första omgången är färdigspelad av sommarens – och höstens Liga Profesional. Här kommer därför en kortare summering kring varje enskild match i denna premiäromgång.

Barracas Central – Central Córdoba. 1-1.
Kommentar: Det blev delad pott när Barracas Central och Central Córdoba smygstartade säsongen under fredagskvällen. Hemmalaget var det bättre laget och borde förmodligen också ha dödat matchen. Iván Tapia hade redan gjort 1-0 när han fick chansen att öka på Barracas ledning ifrån straffpunkten. Men dessvärre missade han och istället kunde Renzo López kvittera för gästerna.

Tucumán – Colón. 1-1.
Kommentar: Även mellan Tucumán och Colón blev det delad pott. Överlag var detta en väldigt undermålig match och när gästerna tog ledningen, ifrån straffpunkten, kändes det som att detta skulle bli matchens enda mål. Men i slutminuterna dök Cristan Menéndez upp och nickade dit kvitteringen för Tucumán. På många sätt och vis var detta som en skänk ifrån ovan för hemmalaget. Detta då man, fram tills dess, hade gjort en väldigt undermålig match.

San Lorenzo – Independiente. 1-1.
Kommentar: Ett stormöte direkt i premiäromgången bäddade för en intressant batalj och vi bjöds sannerligen på en, stundtals, underhållande match. Spelmässigt var Independiente bättre än San Lorenzo och därför var det inte särskilt ologiskt när dessa tog ledningen under slutminuterna av den första halvleken.

Leandro Benegas nickade dit öppningsmålet och Independiente såg ut att ha matchen under kontrollen. San Lorenzo kom dock emellertid tillbaka i den andra halvleken och genom Adam Bareiro hittade man också in med ett kvitteringsmål.

Det blev delad pott mellan San Lorenzo och Independiente.

Banfield – Newell’s Old Boys. 1-2.
Kommentar: Newell’s tog en väldigt fin skalp när man besegrade Banfield med 2-1 under lördagen. Gästerna inledde matchen klart bäst och uttjyttjade Banfields misstag till perfektion. Juan García var planens gigant med ett mål – och en assist.

Platense – Godoy Cruz. 2-1.
Kommentar: Många höjde på ögonbrynen när Platense, i förra veckan, värvade in Mauro Zárate, men anfallaren kom att bli matchhjälte redan i premiäromgången mot Godoy Cruz. Vid ställning 1-1 tilldelades Platense sin andra straff i matchen och fram klev Zárate. Med en distinkt slagen elvametersspark fixade han tre poäng till Platense och en fin start på säsongen.

Patronato – Vélez Sarsfield. 1-1.
Kommentar: Här var det nog många, inklusive undertecknad, som trodde att Vélez Sarsfield skulle gå segrande ur matchen och gästerna började också klart bäst. Den ständigt löpande Lucas Janson fixade ledningsmålet redan efter en kvart, men Patronato kom tillbaka. Jonathan Herrera fixade 1-1 ifrån straffpunkten och även fast Vélez tryckte på, under den andra halvleken, fick man inte in något segermålet.

Racing Club – Huracán. 2-0.
Kommentar: Det blev en planenlig seger för Fernando Gago, och hans Racing Club, under lördagskvällen mot Huracán. Gästerna var stundtals rejält nertryckta och när man sedan drog på sig ett rött kort kunde man inte längre stå emot. Hemmalaget vann med 2-0 efter att Tomás Chancalay och Jonathan Gómez stått för målen.

Racing Club fick en smakstart på årets Liga Profesional efter att ha besegrat Huracán med 2-0.

Talleres – Sarmiento. 2-0.
Kommentar: Talleres tog med sin den postiva känsla som man genererat, med avancemanget i Copa Libertadores, och visade stundtals upp ett väldigt fint spel mot Sarmiento.

Unión – Tigre. 1-2.
Kommentar: Överraskningslaget ifrån Copa Liga Profesional, Tigre, knep samtliga tre poäng mot Unión i Santa Fe. Dock satt det ganska långt inne. Hemmalaget tog nämligen ledningen efter timmen spelad genom Jonatan Alvez Sagar. Tigre vände dock på matchen och en stor anledning till detta var inhoppet ifrån Facundo Colidio. Ytteranfallaren kom in redan i halvtid och i slutskedet tryckte han dels dit en fantastisk pärla i målvaktens bortre kryss, men spelade även fram till Diego Sosas segermål några minuter senare.

Estudiantes – Gimnasia. 1-1.
Kommentar: Det blev delad pott i Clásico Platense mellan Estudiantes och Gimnasia. Hemmalaget tog ledningen i den först halvleken genom Agustín Rogel, men gästerna steppade upp under dom sista fyrtiofem minuterna och förtjänade faktiskt, i slutändan, att knipa samtliga tre poäng. Kvitteringen stod Cristan Tarragona för med ett distinkt avslut längs marken.

Boca Juniors – Arsenal. 2-1.
Kommentar: Boca Juniors fick en drömstart på Liga Profesional när man redan efter dryga kvarten hade gått upp till en 2-0-ledning mot Arsenal. Agustín Sández nickade in ledningsmålet innan Sebastián Villa placerade dit 2-0. Arsenal reducerade genom Mauro Pittón, men närmare än så kom inte gästerna. Boca knep samtliga tre poäng och fick inleda den nya säsongen på bästa möjliga sätt.

Defensa y Justicia – River Plate. 0-0.
Kommentar: Detta blev en ganska slätstruken match där båda lagen famlade efter sitt spel, men där ingen riktigt fick till några målchanser. Största snackisen var annars att dom båda tränaren for i luven på varandra. Detta efter att hemmalagets tränare, Beccacece, hade stoppat Rivers högerback Marcelo Herrera ifrån att ta ett inkast.

Marcelo Gallardo och Sebastián Beccacece hamnade i luven på varandra under söndagens möte mellan Defensa y Justicia och River Plate.

Rosario Central – Lanús. 0-0.
Kommentar: Vi bjöds på en fin inramning när Rosario Central och Lanús drabbade samman under måndagskvällen på Estadio Gigante de Arroyito. Gästerna skapade dom klart hetaste målchanserna, men visade nästan upp en bisarr förmåga i att bränna rena frilägen. Central drog på sig ett rött kort, under inledningen av den andra halvleken, men trots detta lyckades inte Lanús trycka dit något segermål.

Argentinos Juniors – Aldosivi. 2-1.
Kommentar: Aldosivi tog ledningen i sin första ligamatch utan Martín Palermo som tränare. Martín Cauteruccio gav gästerna ledningen efter trettiotvå minuters spel, men där någonstans tog det roliga slut för Aldosivis vidkommande. Argentinos vände på steken efter att Gabriel Carabajal kvitterat, och sedan Thiago Nuss fixat segermålet med dryga halvtimmen kvar av matchen.