Omgångens lag i Liga Profesional: Omgång 1 – ”Helgens mål mot Sarmiento var ren poesi”

Premiäromgången av sommarens – och höstens Liga Profesional är färdigspelad. Därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Torrico. San Lorenzo (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar när San Lorenzo lyckades knipa en poäng mot Independiente. Hade det inte varit för Torricos strålande målvaktsspel hade hemmalaget, garanterat inte, fått med sig några poäng ifrån premiärmatchen.

Försvarare:

Agustín Sández. Boca Juniors (1)
Kommentar: Gjorde ledningsmålet för Boca Juniors, mot Arsenal, och stod genomgående för en väldigt stabil insats.

Jeremías James. San Lorenzo (1)
Kommentar: James har imponerat stort på mig dom gångerna han fått chansen i San Lorenzos backlinje. Den reslige talangen är inte bara skicklig i själva försvarsspelet utan är också duktig när det kommer till speluppbyggnaden. Slog bland annat en otroligt fin krosspassning till Cerutti vilken nästan resulterade i ett mål.

Enzo Díaz. Talleres (1)
Kommentar: Målskytt mot Sarmiento och en av planens bästa spelare. Trivs bäst på kanten och där fick han återigen spela i söndags.

Mittfältare:

Thiago Nuss. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Planens gigant mot Aldosivi och den som fixade segermålet under den andra halvleken. Är bara 21 år gammal och tar konstant nya kliv i sin utveckling.

Matías Esquivel. Talleres (1)
Kommentar: Esquivel flyter ofta fint fram mellan lagdelarna och det ser nästan barnsligt enkelt ut när han transporterar bollen framåt. Stod återigen för en fin insats när Talleres inledde den nya säsongen med tre sköna poäng.

Leonel Miranda. Racing Club (1)
Kommentar: Styrde och ställde på planen när Racing vann premiären mot Huracán med 2-0. Miranda har vuxit ut till en av Gagos viktigaste spelare och mycket av anfallsspelet går genom mittfältarens fötter.

Facundo Colidio. Tigre (1)
Kommentar: Hoppade in i halvtid mot Unión och var den enskilt största anledningen till att Tigre vände på matchen. Gjorde först 1-1-målet genom ett fantastiskt distansavslut, som letade sig upp i målvaktens bortre kryss, och spelade sedan fram till Diego Sosas segermål.

Anfallare:

Juan García. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Såväl målskytt – som framspelare när Newell’s besegrade Banfield med 2-1. Först avslutade Juan García ett vackert anfall med att, distinkt, trycka dit ledningsmålet. Sedan spelade han dessutom fram till Ramiro Sordos 2-0-mål.

Federico Girotti. Talleres (1)
Kommentar: Har verkligen visat sin klass sedan han kom till Talleres ifrån River Plate. Är exakt den anfallsspetsen som Córdobaklubben behövt under en längre tid och helgens mål mot Sarmiento var ren poesi.

Sebastián Villa. Boca Juniors (1)
Kommentar: Även Villa agerade både framspelare och målskytt när Boca slog Arsenal med 2-1. Först lyfte han in frisparken, vilken Sández förpassade i mål och sedan placerade han själv elegant in 2-0-målet. Villa gör sällan en dålig match och helgens premiär var inget undantag.

Tränare:

Diego Martínez. Tigre (1)
Kommentar: Tränarens byte i halvtid, där han satte in Facundo Colidio istället för Alexis Castro, blev helt matchavgörande. Martínez har en fin fingertoppskänsla vad det gäller dels matchcoachningen, men också att förbereda sitt lag inför drabbningarna. På många sätt och vis är han en komplett tränare och en djupt underskattad sådan.