Carlos Tevez avslutar sin karriär: ”Jag förlorade min största supporter”

Under lördagen kom bekräftelsen på det som många redan trodde skulle ske. Carlos Tevez kommer inte att spela fotboll något mer.

I mitten av 2021 tog Carlos Tevez ett avbrott ifrån fotbollen, men bekräftade inte att det var något defintivt slut. Istället har det spekulerats om en comeback i diverse olika klubbar, men nu är alltså dessa spekulationer över.

Under lördagseftermiddagen bekräftade nämligen anfallaren att han definitivt avslutar sin långa – och framgångsrika karriär.

”Jag har avslutat min karriär, det är officiellt. Det har varit många klubbar som gett mig erbjudanden, men jag har redan gett allt som jag har haft i mitt hjärta till fotbollen. Det gör att jag kan lämna och känna mig lugn”.

Det var i TV-programmet ”Animales Sueltos” som Tevez gav sitt slutgiltiga besked om att han avslutar sin fotbollskarriär. Han bekräftade också att faderns död gjorde beslutet, i slutändan, enkelt.

”Mitt sista år i Boca var väldigt tufft eftersom min pappa var hjärndöd. Jag vaknade upp en dag och sa till min fru ”jag vill inte spela mer”. Jag ringde upp min agent och sa det till honom, att jag inte kommer spela mer. Därefter frågade folk hela tiden varför jag slutade spela, fram tills jag sa till dem att jag slutade spela för att jag förlorade min största supporter (fadern). Jag var åtta år och han var den enda som kom för att kolla på mig. När han sedan dog kände jag; ”jag spelar inte för någon längre. Jag tror att det var den enda gången som jag tänkte helt och hållet på mig själv. Jag hade förlorat min största supporter och kände inte längre för att spela något mer”.

I samma intervju pratade även Tevez om att han vill bli tränare och drömmen är såklart att, en vacker dag, leda sitt älskade Boca Juniors.

”Det ger mig det där extra kittlet i magen, precis som när jag spelade, så jag är helt säker på vad jag vill göra”.

Under sin långa karriär vann Carlos Tevez åtskilliga titlar. Bland annat återfinns dessa; med Boca Juniors blev han såväl ligamästare – som vinnare av både Copa Libertadores och Sudamericana. Med både Manchester United – och City vann han Premier League och med Juventus bärgade han dubbla Serie A-titlar.

I den argentinska landslagsdressen gjorde han 76 matcher och 13 mål. Tevez var med och vann OS 2004 i Aten samt Sydamerikanska mästerskapen för U20-landslag 2003.