Boca Juniors är mästare i Copa Liga Profesional efter att ha vunnit finalen i Córdoba

Efter en fartfylld final blev Boca Juniors mästare i Copa Liga Profesional under gårdagen. Detta efter att ha besegrat Tigre med 3-0 på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba.

Det bjöd på en enormt fin inramning när Boca Juniors och Tigre promenerade in på gräsplanen i Córdoba under gårdagen. En titel stod på spel i Copa Liga Profesional och det kändes onekligen i luften.

Matchen som sådan började ganska avvaktande. Den första halvleken innehöll inte särskilt många målchanser och dom som kom skapades av Boca. Darío Benedetto hade ett skott i mål, i mitten av halvleken, men detta dömdes bort för offside.

Sebastián Villa testade Marinelli med en fin frispark, men målvakten var med på noterna. Vad han däremot inte var med på var Marcos Rojo nick i slutet av den första halvleken. Marinelli hade fingrarna på bollen, men kunde inte styra bort den och istället gick Boca till halvtidsvilan med en 1-0-ledning.

Till den andra halvleken kom Tigre ut med ordentligt fart under benen. Mateo Retegui testade Rossi ett flertalet gånger och bollen slank dessutom, tätt utanför, stolpen vid några tillfällen. Det luktade en kvittering lång väg, men mitt i denna anstormning kom en kalldusch som hette duga för Tigre.

Bocas vänsterback, Frank Fabra, drog till med ett hejdundrande distansskott som Marinelli, denna gång, var totalt chanslös på. 2-0 med drygt tjugo minuter kvar kändes, där och då, omöjligt för Tigre att hämta igen.

Det skulle också visa sig stämma. Med knappa kvarten kvar kom Luis Vázquez in istället för Benedetto och det var han som, några minuter senare, skulle nicka dit slutresultatet 3-0 för Boca. Ett fint inlägg ifrån höger, signerat av Villa, hittade pannan på en framrusande Vázquez.

Trots all turbulens och alla bekymmer lyckades Boca Juniors ändå tillslut knyta ihop säcken och vinna Copa Liga Profesional. Därmed tog man sin 16:e nationella cuptitel och har nu vunnit 72 inhemska titlar – mest av alla lag i Argentina.

För Tigres del tog säsongen slut på ett något tråkigt sätt, men på det stora hela ska man såklart vara oerhört nöjda med sin säsong som nykomlingar.

***

Boca Juniors – Tigre.
Slutresultat: 3-0.
Målskyttar: Marcos Rojo (45+4), Frank Fabra (68), Luis Vázquez (86).
Publik: 55.000.