10 argentinska mittfältstalanger som kan nå landslaget vad det lider

Under den här säsongen av Copa Liga Profesional har vi fått se många duktiga spelare ta nya kliv i sina karriärer. Främst bland mittfältare har jag sett en ökad potential i år och just där tänkte jag, i denna artikel, lista tio mittfältare vilka jag tror kan nå det argentinska landslaget.

Argentina är sällan sena med att producera duktiga talanger och årets säsong i Copa Liga Profesional har inte varit något undantag. Dessvärre har tendensen, dom senaste åren, varit att unga lovande spelare lämnat för USA istället för Europa – som t.ex. Thiago Almada och Alan Velasco.

Förhoppningsvis är detta en trend som kommer att avta allt mer igen och att spelarna i fråga ser möjligheterna att utvecklas, som större, genom att ta klivet till Europa största ligor istället.

Under den senaste säsongen – som har final till helgen mellan Boca Juniors och Tigre – har jag blivit imponerad av flera duktiga – och talangfulla mittfältare i ligan.

I denna artikel kommer jag att lista tio mittfältare som jag tror har potentialen att dels bli utlandsproffs i Europa, men också, så småningom, det argentinska landslaget (utan inbördes ordning).

Enzo Fernández. River Plate. Född: 2001.
Har varit sensationellt bra sedan han kom tillbaka ifrån utlåningen till Defensa y Justicia och tillsammans med Julián Álvarez har Fernández varit Rivers bäste spelare den här säsongen. Sju mål och fem assist i årets Copa Liga Profesional, ifrån sin centrala mittfältsposition, talar sitt tydliga språk.

Ska redan ha lockat till sig intresse ifrån flera stora klubbar i Europa. Däribland Real Madrid och Arsenal.

Enzo Fernández har haft en väldigt fin utveckling, under den senaste säsongen, med sitt River Plate.

Carlos Alcaraz. Racing Club. Född: 2002.
Efter Enzo Fernández är förmodligen Carlos Alcaraz den mittfältaren som imponerat mest på mig under den här säsongen. 19-åringen har tagit enorma kliv under Fernando Gago och Alcaraz har verkligen hittat sin plats på det centrala mittfältet.

Senast idag uttalade sig Racings president, Víctor Blanco, kring mittfältaren och dom flyttryktena som cirkulerar runt talangen. Presidenten slog fast att spelaren inte kommer att lämna under 2022 såvida ingen utlöser spelarens klausul på 25,000,000 euro. Alcaraz skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Racing som sträcker sig till slutet av 2026.

Klubbar som nämnts intresserad av Alcaraz namnteckning ska vara Atlético Madrid, Juventus, PSV Eindhoven, Arsenal och Wolverhampton.

19-årige Carlos Alcaraz har lockat till sig intresse ifrån Europa.

Fausto Vera. Argentinos Juniors. Född: 2000.
Har ryktats bort flera gånger tidigare, men trots det har Fausto Vera valt att stanna i Argentinos Juniors och är numera även lagkapten för klubben. Är kanske inte den sexigaste mittfältstypen, men är samtidigt otroligt nyttig med sitt defensiva slit – och fina positionsspel. Påminner litegrann om en ung Javier Mascherano, fast med ett mer lovande hårfäste.

Giuliano Galoppo. Banfield. Född: 1999.
Galoppo har varit Banfields bäste spelare dom senaste säsongerna och ryktades till MLS så sent som i vintras. Blev dock kvar och borde stärkt sina aktier för att ta klivet till Europa. Har lite samma spelstil som Vera, men är avsevärt mer framåtlutad i sitt sätt att spela och gör en hel del mål. Bra på huvudet bland annat.

Giuliano Galoppo har varit en av dom bästa spelarna i Banfield under dom senaste säsongerna.

Nicolás Castro. Newell’s Old Boys. Född: 2000.
Om vi precis nämnt två lite mindre sexiga mittfältare tillhör Nicolás Castro absolut den mer sexiga kategorin. Är en tvåvägsspelare som dessutom skapar enormt mycket framåt genom såväl mål – som assist. Har en otroligt fin högerfot och man har, under säsongens gång, sett vilken enorm inverkan han har haft på Newell’s insatser. När Castro varit med på planen har också Newell’s, för det mesta, presterat bra. Har stått för tre mål och två assist under årets Copa Liga Profesional.

Agustín Martegani. San Lorenzo. Född: 2000.
Lite av en late-bloomer, även fast han bara är 22 år. Ett av få glädjeämnen i årets San Lorenzo tillsammans med mittbacken Federico Gattoni. Martegani har en lite avig spelstil, men besitter en fin teknik och förmåga att snirkla sig förbi sina motståndare i tajta situationer.

Agustín Martegani har varit ett av få glädjeämnen i årets San Lorenzo.

Tomás Pozzo. Independiente. Född: 2000.
Är en spännande yttermittfältare som fick det att lossna under årets Copa Liga Profesional i ett Independiente som haft det kämpigt. Precis som i fallet med Martegani är det imponerande att se Pozzo ta fina kliv fastän laget inte alls har presterat särskilt bra. Det visar än mer på den kvalité som båda spelarna besitter.

Pozzo stod för tre mål under den gångna säsongen och var därmed lagets bäste målgörare ihop med chilenaren Leandro Benegas.

Tomás Pozzo är en spännande yttermittfältare i Independiente.

Santiago Simón. River Plate. Född: 2002.
Har fått mycket speltid den här säsongen och även fast formen dalat, på slutet, är Marcelo Gallardo fortsatt nöjd med Simóns utvecklingskurva. Är en passningsskicklig mittfältare som levererade tre assist och två mål under årets Copa Liga Profesional. Kan spela såväl centralt som på kanten.

Santiago Simón har fått spela mycket i årets Copa Liga Profesional för sitt River Plate.

Alan Varela. Boca Juniors. Född: 2001.
Har gått ifrån frysboxen till att bli ordinarie på slutet under Sebastián Battaglias ledning. Fått en lite tillbakadragen roll, vilken passat Varela förvånansvärt bra. Stark i kroppen och en riktigt krigare på mittfältet.

Facundo Kruspzky. Arsenal. Född: 2002.
Förmodligen den mest oväntade spelaren på den här listan, men Facundo Kruspzky känns spännande – och har presterat bra när han fått chansen. Stod för fyra mål och en assist i ett stundtals väldigt blekt Arsenal.

Kruspzky är en snabb och teknisk yttermittfältare med ett vasst avslut. Borde vara intressant för större klubbar i Argentina, åtminstone till att börja med.