Dags för den andra semifinalen i Copa Liga Profesional: Här är allt ni behöver veta

Efter Bocas seger mot Racing Club, under gårdagen, är det ikväll dags för den andra semifinalen i årets Copa Liga Profesional. Argentinos Juniors möter Tigre på Estadio Tomás Adolfo Ducó i Buenos Aires. Här är allt ni behöver veta.

Igår säkrade Boca Juniors den första finalplatsen, i årets Copa Liga Profesional, efter att ha besegrat Racing i en dramatisk straffläggning. Ikväll kommer vi att få reda på vilket lag som kommer att ställas mot Battaglias manskap.

Argentinos Juniors.
Gabriel Militos lag tog sig vidare ifrån kvartsfinalen efter att, något överraskande, ha besegrat Estudiantes i kvartsfinalen. Mötet gick till straffar där Argentinos var snäppet vassare. Faktum är dock att man var det bättre laget även under själva matchen och resultatet var därför helt rättvist.

Till kvällens match saknar Milito två spelare. Mittbacken Fernando Torrén drog på sig ett gult kort senaste och är avstängd. Detsamma gäller Matías Galarza som blev utvisad mot Estudiantes. I deras ställe lär Marco Di Cesare och Nicolás Reniero komma in istället.

Förmodad startelva för Argentinos Juniors: Lanzillotta: Mac Allister, Di Cesare, Villalba: Nuss, Florentín, Vera, Carabajal, Bittolo: Reniero, Ávalos.

Tigre.
Om Argentinos avancemang mot Estudiantes var överraskande var det ingenting mot Tigres skalp i kvartsfinalen. Diego Martínez lag slog nämligen ut River Plate på Estadio Monumental med 2-1 och visade upp en enorm styrka i sitt spel.

Samtliga spelare är tillgängliga till dagens match där Martínez enda fundering lär ligga i om Retegui ska få fortsätta, som den centrala anfallaren, eller om Pablo Magnín kommer in igen.

Förmodad startelva för Tigre: Marinelli: Blondel, Cabrera, Luciatti, Prieto: Prediger, Fernández: Castro, Zabala, Colidio: Retegui/Magnín.

Publik.
Kvällens match kommer att spelas på Huracáns hemmaplan Estadio Tomás Adolfo Ducó i Buenos Aires. Lagen har fått 18.000 biljetter vardera och under söndagsmorgonen fanns det fortfarande biljetter kvar. Men räkna med mycket folk och en fin stämning.

Håll ögonen på.
I Tigre finns det flera spelare att spana in lite extra och mycket har såklart att göra med vem av Retegui och Magnín som kommer att starta. Oavsett vem det blir är det värt att hålla ett extra öga på denne. Retegui gjorde mål senaste mot River och Magnín är lagets bäste målgörare såhär långt in på säsongen. Lägg också gärna märke till Facundo Colidio som är en kvick – och målfarlig ytter.

Argentinos spelar ett betydligt mer defensivt inriktat spel, än Tigre, men trots detta bör man såklart alltid hålla ögonen på Gabriel Ávalos som är en målsskytt av rang. Dessutom brukar Mac Allisters långa inkast kunna ställa till en del problem för motståndarna.

Vad? Semifinal 2 i Copa Liga Profesional. Argentinos Juniors mot Tigre.
Var? Estadio Tomás Adolfo Ducó, Buenos Aires.
När? Ikväll klockan 21:00, svensk tid.
Domare? Andrés Merlos.
TV? Fanatiz.tv.