Dubbla skrällar när Argentinos och Tigre gick till semifinal

Det bjöds på två ordentliga skrällar under onsdagen när Argentinos Juniors och Tigre gick till semifinal i Copa Liga Profesional.

Vi fick sannerligen bevittna två stycken ordentliga skrällar under onsdagen när dom två avslutande kvartsfinalerna spelades av årets Copa Liga Profesional.

Kvällen inleddes i La Plata och mötet mellan Estudiantes och Argentinos Juniors. På förhand gällde hemmalaget som klara favoriter då Zielinskis manskap stundtals har dominerat sin grupp och visat upp ett suveränt spel.

Men igår var det faktiskt Argentinos som inledde matchen bäst. Estudiantes hade svårt att få tag i bollen och gästerna skapade också dom bästa målchanserna. Kanske var det nerverna som gjorde sig påminda hos hemmalagets spelare. Hursomhelst stod inte Zielinskis lag att känna igen under den inledande halvtimmen.

Plötsligt förändrades dock allting. En förlupen boll nickades tillbaka in i straffområdet, av Fernando Zuqui, och därinne fanns han såklart – Mauro Boselli – ligans bäste målgörare den här säsongen och en måltjuv av rang. 1-0 för Estudiantes kändes faktiskt, där och då, nästa som ett mindre rån, men Argentinos skulle få sin upprättelse.

Under inledningen av den andra halvleken såg dock Estudiantes ut att få med sig den där lilla turen som man behöver i den här typen av matcher. Den hetlevrade 20-åringen, Matías Galarza, drog på sig sitt andra gula kort och Argentinos reducerades plötsligt till tio man. Trots detta fortsatte ändå Militos lag att ösa på framåt och tillslut kom också utdelningen.

Lagkaptenen Fausto Vera dundrade på ett ordentligt volleyskott som målvakten Andújar var helt chanslös på. Med oavgjort på matchtavlan kröp kvartsfinalen mot ett straffavgörande. Väl där brände såväl Estudiantes – som Argentinos straffsparkar, men Jorge Morels avslutande miss, för hemmalaget, blev helt avgörande.

Argentinos vann tillslut fullt rättvist och fullbordade en skräll som nog inte många trodde på förhand. Estudiantes gjorde en av sina sämre insatser den här säsongen och det var sannerligen i den sämsta tänkbara matchen att göra det i.

Argentinos målvakt, Lanzillotta, blev stora matchvinnare för Argentinos när han räddade Jorge Morels avslutande straffspark.

*****

I semifinalen kommer Argentinos att ställas mot Tigre. Nykomlingarna skrällde nämligen ordentligt mot River Plate på Estadio Monumental.

Hemmalaget hade enormt stort bollinnehav, men det var Tigre som skapade dom farligaste målchanserna under den första halvleken. Mateo Retegui testade först Armani med ett långskott innan han skarvade dit 1-0 efter ett fint inlägg ifrån Zabala.

Trots det kraftfulla spelövertaget hade River svårt att komma till dom riktigt heta målchanserna. Efter knappa timmen fick man dock utdelning på sitt stora spelövertag och hela målet signerades av Enzo Fernández briljans. Mittfältaren tog emot bollen och i samma rörelse lade han upp den för ett vristskott. Med rak träff pendlade han upp bollen i målvaktens högra kryss.

Där och då kändes det som att River skulle trumma på och tillslut också utmanövrera Tigre, men så blev det inte. Istället slarvade Paulo Díaz, i Rivers backlinje, ordentligt och slog en passning rakt till Facundo Colidio, innan chilenaren dessutom halkade. Colidio däremot avancerade mot Armani och rullade elegant in bollen till 2-1.

River försökte sedan att forcera in en kvittering, men Tigre höll emot och är därmed klara för semifinal där man kommer att ställas mot Argentinos Juniors.

******

Semifinalerna spelas under den kommande helgen, enligt följande, på neutrala planer:

Lördag:
22:00. Boca Juniors – Racing Club (Lanús hemmaplan, Estadio Ciudad de Lanús).

Söndag:
21:00. Tigre – Argentinos Juniors (Huracán hemmaplan, Estadio Tomás Adolfo Ducó).