Racing Club och Boca Juniors vidare till semifinal

Racing Club och Boca Juniors tog sig, under tisdagen, vidare till semifinal när dom första två kvartsfinalerna spelades.

Under tisdagskvällen fick vi bevittna dom två första kvartsfinalerna av årets Copa Liga Profesional när Racing Club drabbade samman med Aldosivi, i Avellaneda, och Boca Juniors tog emot Defensa y Justicia på La Bombonera.

I den första matchen var det aldrig något snack om saken. Racing tokdominerade stundtals matchbilden och vann tillslut över Aldosivi med hela 5-0. Bästa på plan var utan tvekan den 19-årige Carlos Alcaraz som dessutom satte dom två inledande målen.

Vid det första, som f.ö. kom redan efter tre minuter, vann han en nickduell och förpassade ett fint inlägg, ifrån Matías Rojas, i mål. Knappt tjugo minuter senare var det dags igen. Återigen stod Rojas för ett fint inlägg varpå Alcaraz bröstade med sig bollen och dundrade in 2-0. Detta var 19-åringens fjärde mål den här säsongen och mittfältaren har onekligen haft en fantastisk fin utveckling under Fernando Gago.

Under inledningen av den andra halvleken ökade Enzo Copetti på, ifrån straffpunkten, till 3-0 och samme Copetti satte sedan även 4-0 efter en tilltrasslad situation.

Aldosivi var extremt bleka under gårdagen och deras avslutning på säsongen har faktiskt varit direkt undermålig – trots att man lyckades ta sig vidare ifrån gruppspelet. På sina avslutande fem matcher i Copa Liga Profesional tog Aldosivi bara en enda poäng.

I slutskedet av matchen fastställde Javier Correa slutresultatet till 5-0 och därmed tog sig Racing vidare till semifinal.

******

För motståndet i denna semifinal kommer Boca Juniors att stå. Detta efter att Sebastián Battaglias lag besegrat Defensa y Justicia med 2-0 på La Bombonera.

Detta var dock en betydligt jämnare tillställning där gästerna bjöd upp till fint motstånd mot ett Boca Juniors som börjar vakna till liv igen.

Med allt detta sagt var ändå hemmalaget lite vassare i det mesta som skedde nere på planen. Pol Fernández gav Boca ledningen, efter trettiofyra minuters spel, men efter en VAR-granskning dömdes målet bort då Sebastián Villa delat ut en armbåge i upprinnelsen till målet.

Istället kom öppningsmålet med knappa fem minuter kvar av halvleken. Denna gång fick Villa lite upprättelse, för förseelsen innan Fernández mål, genom att han själv satte ledningsmålet.

Yttermittfältaren tog emot bollen ute på sin vänsterkant, vände bort försvararen och satte bollen lågt vid den första stolpen. Villa hade stundtals lekstuga ute på sin kant och tog sig gång på gång förbi Nicolás Tripichio.

Boca Juniors hade all anledning att jubla under gårdagens kvartsfinal mot Defensa y Justicia.

Boca Juniors var otroligt solida bakåt, genom hela matchen, och släppte inte till särskilt många målchanser för Defensa y Justicia. Med knappa kvarten kvar av tillställningen kunde sedan Juan Ramírez stänga matchen med sitt 2-0-mål.

Därmed möter Boca Juniors Racing Club i den första semifinalen. Vilka som kommer spela i den andra avgörs i afton när dom två sista kvartsfinalerna ska avgöras. Estudiantes tar emot Argentinos, i La Plata, (avspark 00:15) och River Plate möter Tigre på Estudiantes Monumental (avspark 02:30).