Lucas Blondel: ”Vi vet inte hur man inte är det styrande laget”

Ikväll möts River Plate och Tigre i den sista av fyra kvartsfinaler. Matchen spelas på Estadio Monumental och River Plate är skyhöga favoriter. Men tro inte för det att Tigre tänker vika ner sig.

Tigre har överraskat många den här säsongen. Som nykomlingar har man lyckats ta många poäng och kvalificerade sig också för kvartsfinalerna. En av dom bästa spelarna den här säsongen har varit Lucas Blondel. Högerbacken har gjort tre mål i årets Copa Liga Profesional och med detta är han lagets näst bäste målgörare bakom Pablo Magnín (gjort fem mål). 

Ikväll ställs Tigre mot River Plate på Estadio Monumental. En otroligt tuff uppgift, men trots detta tänker inte Tigre – och Lucas Blondel be om ursäkt.

”Det som är viktig för mig är att vi spelar så som vi vet att vi kan spela och vinner matchen. Jag vill att vi ska gå glada ifrån drabbningen med vetskapen om att vi har gett allt”.

Hur kommer då Tigre att spela?

”Saken är den att vi inte vet något annat sätt att spela på än att vara bollförande. Vi är ett lag som trivs med att ha bollen, men givetvis kommer vi att ta till dom försiktighetsåtgärder, defensivt, som behövs”.

Enligt Lucas Blondel skulle det varit farligare för Tigre att falla tillbaka och enbart försvara sig än att själva försöka styra kvällens tillställning mot River Plate. En taktik som kanske hade varit mer naturlig för en mindre klubb som Tigre.

Diego Martínez lag inledde säsongen bra, men har på slutet haft det lite jobbigare och i avslutningsomgången förlorade man också mot Boca Juniors med 2-0.

”I dom senaste matcherna har dom första halvlekarna kostat oss mycket och nu senast, mot Boca, kom båda målen efter misstag ifrån oss själva. Vi vet vad vi saknar och detta är det första vi behöver korrigera”.

Att det bara gått knappt sex månader sedan Tigre spelade i kvalfinalen mot Barracas Central säger en hel del. Laget har fått behålla sin stomme och med Martínez som tränare har man utvecklats ännu mer under sin återkomst i Primera Division.

Ikväll ställs man mot storklubben River Plate, men förvänta er inte att Tigre kommer att stå där med mössan i hand och be om ursäkt. Det är nämligen inte alls deras stil.