Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 14 – ”En av hans bästa säsonger i karriären”

Den 14:e och sista omgången av Copa Liga Profesional är färdigspelad och därför kommer här omgångens bästa elva, för sista gången den här säsongen.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Sosa. Independiente (1)
Kommentar: Stod för flera högklassiga räddningar mot Huracán och förstörde därmed deras chanser till vidare avancemang.

Försvarare:

Kevin Mac Allister. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Skickade Argentinos Juniors vidare till kvartsfinalerna efter sitt sena avgörande mot Unión.

Adonis Frías. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Segermålskytt för sitt Defensa y Justicia när dessa besegrade Patronato med 1-0 och knep en slutspelsplats. Frías mål ifrån straffpunkten, under inledningen av den andra halvleken, blev helt avgörande.

Miguel Torrén. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Precis som Mac Allister hamnade Torrén i målprotokollet mot Unión. Försvararen gjorde 1-0-målet ifrån elvameterspunkten.

Mittfältare:

Ramón Sosa. Gimnasia (1)
Kommentar: Stor segerorganisatör för Gimnasia när Gorositos manskap vände – och vann hemma mot Newell’s Old Boys. Dessvärre räckte inte Ramón Sosas dubbla mål till en kvartsfinalplats för La Plata-klubben, vars säsong nu är över.

Facundo Kruspzky. Arsenal (1)
Kommentar: 19-åringen har haft en fin utveckling i Arsenal den här säsongen och stod för båda målen när laget vände underläge 0-1, till seger, borta mot Aldosivi. Kruspzky borde onekligen vara intressant för större klubbar i Argentina inför den kommande säsongen.

Alejandro Martínez. Central Córdoba (1)
Kommentar: Dubbel målskytt mot Lanús när klubben ifrån Santiago del Estero spelade 3-3 mot den vinröda klubben.

Brahian Alemán. Gimnasia (4)
Kommentar: Alemán har haft en otroligt fin säsong med sitt Gimnasia – förmodligen en av hans bästa i karriären, rent individuellt sett. Levererade ytterligare två assist mot Newell’s Old Boys och fick dessutom Pablo Pérez utvisad. Ett bra dagsverk med andra ord.

Ignacio Malcorra. Lanús (1)
Kommentar: Stod för både mål och assist i Lanús 3-3-match mot Central Córdoba.

Anfallare:

Bruno Sepúlveda. Barracas Central (1)
Kommentar: Har varit en av dom bästa spelarna under Barracas Centrals första säsong, i Primera Division, på lite drygt 80 år. I 3-1-segern mot Godoy Cruz, i fredags, blev Sepúlveda noterad för ett mål och två assist.

Marco Ruben. Rosario Central (2)
Kommentar: Gjorde sin sista match för Rosario Central – och som professionell fotbollsspelare i lördags mot Estudiantes. Det firade Ruben med såväl mål som assist. Jisses vad Central kommer att sakna denne ledare, målskytt och fanbärare. Det kommer f.ö. jag också att göra. Tack för alla fina fotbollsstunder Marco Ruben!

Tränare:

Néstor Gorosito. Gimnasia (2)
Kommentar: Gimnasia förtjänade så mycker mer än man i slutändan fick. Visserligen ljuger aldrig en tabell och i slutändan straffas man såklart av sina egna misstag, som man gjort, tidigare under säsongen. Men Gimnasias och Pipo Gorositos avslutning på årets Copa Liga Profesional förtjänade en kvartsfinalplats. Det tror jag nog att vi alla kan vara överens om. Dessutom hade vi fått se ett La Plata-derby mot Estudiantes – bara en sådan sak.

Fotnot: Detta var det fjortonde – och sista ”omgångens lag” för årets Copa Liga Profesional. Efter att slutspelet är färdigspelat – och en vinnare har utsetts kommer ”säsongens lag” att tas ut.