Såhär ser kvartsfinalerna ut under den kommande veckan (med avsparkstider)

Under helgen som varit spelades toppskiktet i såväl Grupp A som Grupp B färdigt i Copa Liga Profesional. Såhär kommer kvartsfinalerna att spelas.

Det bjöds på en hel del dramatik i helgen när dom båda gruppernas toppskikte avgjordes och även om det återstår några betydelselösa matcher, under den kommande natten, kan vi konstatera att det viktigaste redan är avgjort.

I Grupp A tog sig Racing Club, River Plate, Defensa y Justicia och Argentinos Juniors vidare. Det var också i denna grupp som vi bjöds på tveklöst mest dramatik under helgen. Denna grupp avgjordes under söndagskvällen och det svängde onekligen väldigt mycket under aftonens gång.

Mest synd tycker jag dock om Gimnasia som stod för en oerhört stark insats hemma mot Newell’s Old Boys där man vände, ett tidigt underläge, till seger med 3-1. Pipo Gorositos manskap har haft en fenomenal avslutning på säsongen och jag hade faktiskt unnat dom att gå vidare.

Deras plats knep istället Argentinos Juniors efter ett sent avgörande ifrån Kevin Mac Allister. Militos lag var dock länge illa ute. Miguel Torrén hade gett laget ledningen, ifrån straffpunkten, efter bara sex minuters spel, men Unión kvitterade under inledningen av den andra halvleken och det såg onekligen förgjort ut för Argentinos. Då dök plötsligt Mac Allister upp som en räddande ängel och satte dit 2-1-målet, vilket garanterade vidare avancemang.

Även Defensa y Justicia lyckades knipa tre poäng under gårdagen – vilket ledde till deras slutspelsplats, men inte heller Beccaceces lag övertygade nämnvärt. Hemma mot Patronato hade man förväntat sig en större segerdifferens, men trots allt räckte Adonis Frias straffmål för att Defensa skulle nå en slutspelsplats.

Sedan tidigare var Racing Club och River Plate redan vidare till slutspelet.

********

I Grupp B blev det inte lika spännande under lördagen. Estudiantes och Boca Juniors hade redan sin platser säkrade, men där bakom gjorde Tigre, Aldosivi och Huracán upp om dom sista slutspelsplatserna.

Komiskt nog förlorade samtliga tre sina matcher vilket gjorde att Tigre och Aldosivi knep dom sista två platserna.

Tigre föll mot Boca Juniors med 2-0 efter mål av Darío Benedetto och Luis Vázquez. Aldosivi förlorade med 2-1 mot Arsenal, trots att man tog ledningen genom Martín Cauteruccio. Slutligen mosades Huracán av Independiente med 3-0 efter mål av Soñora, Cazares och Fernández.

****

Med dessa resultat kommer kommande veckas kvartsfinaler att se ut enligt följande (svenska tider);

Tisdag:
00:15. Racing – Aldosivi.
02:30. Boca Juniors – Defensa y Justicia.

Onsdag:
00:15. Estudiantes – Argentinos Juniors.
02:30. River Plate – Tigre.

Det ska dock sägas att Defensa y Justicia har protesterat högljutt kring att spela under tisdagen (imorgon). Detta eftersom man spelade under söndagen och därmed har det bara gått 48 timmar sedan den senaste matchen.

”Det skulle vara tramsigt, absurt och sakna en gemensam konsensus om vi spelar redan på tisdagen” slog Beccacece fast på presskonferensen efteråt.