Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 13 – ”Förstår varför europeiska storklubbar är intresserade”

Omgång 13 är färdigspelad i Copa Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Ezequiel Unsaín. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Gjorde en utmärkt insats mot Unión där han stod för flera matchavgörande räddningar. Defensa vann också matchen och är nu i förarsätet till att ta den sista slutspelsplatsen.

Försvarare:

Nery Domínguez. Defensa y Justicia (2)
Kommentar: Nery Domínguez räddade en poäng till Racing med sitt 1-1-mål, under den andra halvleken, mot Banfield.

Federico Gattoni. San Lorenzo (2)
Kommentar: Målskytt för San Lorenzo när storklubben knep samtliga tre poäng borta mot Newell’s Old Boys. Mittbackens tredje mål den här säsongen. Gattoni har varit ett av få glädjeämnen i årets San Lorenzo.

Milton Casco. River Plate (1)
Kommentar: När Casco far fram längs sin kant, och matar in inspel på inspel, brukar det betyda att River Plate kommer att få en fin kväll. Exakt på det viset blev det också när storklubben krossade Sarmiento med 7-0 och Casco bidrog med assist framåt.

Mittfältare:

Brahian Alemán. Gimnasia (3)
Kommentar: Alemán spelar ofta med känslorna utanpå tröjan och är onekligen en känslosam lagkapten för sitt Gimnasia. Han har också en väldigt fin säsong bakom sig med bl.a. fem gjorda mål ifrån sin mittfältsposition. Stod för två av målen när Gimnasia demolerade Patronato med 6-0 i helgen.

Cristian Tarragona. Gimnasia (3)
Kommentar: Även Tarragona blev tvåmålsskytt mot Patronato. Den centrale anfallaren har lirat som tia den senaste tiden och gjort det på ett exemplariskt sätt.

Enzo Fernández. River Plate (4)
Kommentar: Seriens tveklöst bästa mittfältare och man förstår varför några av Europa största klubbar är intresserade av Enzo Fernández namnteckning. Stod för två assist och ett mål i 7-0-krossen över Sarmiento. Enzo är nu, tillsammans med Estudiantes Mauro Boselli, den spelaren som gjort flest poäng (11) under årets säsong.

Tomás Pochettino. River Plate (1)
Kommentar: Bidrog med mycket offensivt mot Sarmiento och gjorde också öppningsmålet efter trettiofyra minuters spel. Har mer att erbjuda än han hittills har hunnit visa upp i River Plate.

Anfallare:

Darío Benedetto. Boca Juniors (2)
Kommentar: Matchvinnare för sitt Boca Juniors, mot Barracas Central, med sina dubbla mål. Därmed kvalificerade sig också Battaglias lag för slutspelet.

Julián Álvarez. River Plate (2)
Kommentar: Álvarez gjorde hattrick mot Sarmiento och stod för en genomgående topprestation. Är enormt viktig för Gallardos anfallsspel och kommer att bli saknad när han lämnar för Manchester City i sommar.

Cristian Menéndez. Tucumán (1)
Kommentar: Stor segerorganisatör för sitt Tucumán mot Talleres. Blev noterad för två av dom tre målen, men även det tredje var egentligen Menéndez verk. Dock skrevs detta ner som ett självmål, vilket jag kan tycka var lite otacksamt.

Tränare:

Marcelo Gallardo. River Plate (2)
Kommentar: Efter några tveksamma insatser, i ligaspelet, på sistone behövde River göra en bra prestation mot Sarmiento i helgen. Det gjorde man också – minst sagt. Gallardo är en mästare på att få sitt lag att prestera när det behövs som allra mest och helgens match var defintivt inget undantag.