Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 12 – ”Det säger en del om hans betydelse för Huracán”

Omgång 12 är färdigspelad i Copa Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Rodrigo Saracho. Barracas Central (1)
Kommentar: Planens gigant mot Vélez Sarsfield och var i allra högsta grad en av anledningarna till Barracas kunde knipa en poäng.

Försvarare:

Lucas Blondel. Tigre (4)
Kommentar: Har varit en av dom bästa ytterbackarna i hela serien den här säsongen och detta, inte enbart, p.g.a. sin frejdiga offensiv. Blondel är även tvärsäker bakåt och stod för en solid insats när Tigre inte lyckades besegra Arsenal utan fick nöja sig med en poäng under måndagskvällen.

Cristian Lema. Newell’s Old Boys (2)
Kommentar: Även Lema gjorde en fin defensiv insats när Newell’s Old Boys fick oavgjort borta mot Racing. Hemmalaget var det klart bästa laget genom hela matchen, men Newell’s höll emot och fixade ett oavgjort resultat. Det kan man delvis tacka Cristian Lema för.

Luciano Lollo. Banfield (2)
Kommentar: Lollo är faktiskt en ganska målfarlig mittback med sitt vassa huvudspel. Mot Talleres hamnade han återigen i målprotokollet och hade, dessförinnan i matchen, dessutom slagit en fin framspelning till Darío Cvitanich öppningsmål.

Mittfältare:

Gabriel Gudiño. Patronato (1)
Kommentar: Stod för ett av målen när Patronato besegrade San Lorenzo på bortaplan med 2-1. Gudiño har ett förflutet i storklubben och fick därmed klämma åt sin gamla arbetsgivare lite extra.

Marcelo Benítez. Rosario Central (1)
Kommentar: Har varit riktigt bra i dom senaste omgångarna och stod för ytterligare en fin insats när Independiente besegrades på hemmaplan med 3-0. Benítez bidrog med såväl mål – som assist.

Franco Cristaldo. Huracán (2)
Kommentar: Navet på Huracáns mittfält och en spelare som sällan gör några plattmatcher. Bidrog med mycket offensivt när Huracán, något överraskande, besegrade Aldosivi på bortaplan med 2-0 och därmed bröt sin segerlösa svit.

Eduardo Salvio. Boca Juniors (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt för Boca Juniors, i Santiago del Estero, mot ett hårt kämpande Central Córdoba. Därmed blev också Toto Salvio stor matchvinnare efter en turbulent vecka för yttern. Han står, som bekant, anklagad för att ha försökt backa över sin f.d. flickvän med sin bil.

Anfallare:

Sebastián Villa. Boca Juniors (3)
Kommentar: Även Villa gjorde en bra insats för sitt Boca Juniors mot Central Córdoba. Är ofta en av lagets bästa spelare – och bidrar med enormt mycket offensivt.

Matías Cóccaro. Huracán (3)
Kommentar: Dubbel målgörare mot Aldosivi – och därmed stor segerorganisatör för sitt Huracán. Visar stundtals upp sin enorma målfarlighet, men dessvärre lite för sällan för att man ska vara helt tillfreds med Cóccaros säsong såhär långt. Med det sagt står anfallaren ändå noterad för sex mål den här säsongen – vilket är mer än en tredjedel av Huracáns samtliga mål. Det säger en del om hans betydelse för laget.

Marco Ruben. Rosario Central (1)
Kommentar: På tal om betydelse är det nästan omöjligt att mäta den enorma influens som Marco Ruben har på sitt Rosario Central. I ett högst mediokert lag framstår anfallaren nästan som överkvalificerad och helgens mål, efter mindre än en minut, banade väg för tre efterlängtade poäng.

Tränare:

Néstor Gorosito. Gimnasia (1)
Kommentar: Det kanske låter befängt att dela ut denna plats till en tränare som blev uppskickad på läktaren, under den föregående omgången, men jag tycker verkligen att Gorosito förtjänar sin plats. Främst för att han lyckats med exakt det som han blev anställd för att göra med Gimnasia – ta dom längre och längre ifrån nedflyttningsstriden. Det var ingen jättesnygg seger mot Unión i helgen (1-0), men segersiffrorna borde blivit större om det inte varit för VAR:s lynnighet. Sen att Gorosito flippade på huvuddomaren Espinoza i slutminuterna – det får man ha överseende med tycker jag.