Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 11 – ”Om det inte redan framkommit så älskar jag Ricardo Zielinski”

Omgång 11, i Copa Liga Profesional, är färdigspelad och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

José Devecchi. Aldosivi (4)
Kommentar: Gjorde flera fina räddningar i världsklass, mot Independiente, som i förlängningen ledde till att Aldosivi knep en viktig poäng och fortsatt är, i allra högsta grad, med och slåss om platserna till slutspelet. Säsongens stora utropstecken och Devecchi har varit ligans bäste målvakt såhär långt.

Försvarare:

Nery Domínguez. Racing Club (1)
Kommentar: Stabil insats mot Patronato – även om det blev lite onödigt spännande i slutminuterna.

Federico Gattoni. San Lorenzo (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Unión – och stor segerorganisatör för sitt San Lorenzo. Ett av få glädjeämnen i storklubben den här säsongen.

Matías Pérez. Lanús (1)
Kommentar: Stod för en stabil försvarsinsats i 3-1-segern över Rosario Central.

Mittfältare:

Diego Valoyes. Talleres (1)
Kommentar: Äntligen blev det lite efterlängtad glädje för Talleres i årets ligaspel. Detta när River Plate besegrades med 1-0 hemma på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba. Diego Valoyes har haft en skadedrabbade säsong såhär långt, men när han väl är på planen visar Valoyes oftast sin klass. Mot River blev han stor matchhjälte med sitt segermål i den andra halvleken.

Diego Valeri. Lanús (1)
Kommentar: Målskytt för sitt Lanús i 3-1-segern över Rosario Central, och en genomgående gedigen insats.

Yair Arismendi. Sarmiento (1)
Kommentar: Planens gigant när Sarmiento, inom loppet av bara några fåtal minuter, vände och vann hemma mot Defensa y Justicia. Arismendi stod för såväl mål – som assist och nu är Sarmiento i allra högsta grad med i kampen kring slutspelsplatserna.

Tomás Pozzo. Independiente (1)
Kommentar: Har utvecklats fint i Independiente, under säsongens gång, trots kaoset som råder i storklubben. Mot Aldosivi gjorde Pozzo kvitteringsmålet som räddade Independiente ifrån ytterligare ett nederlag.

Anfallare:

Gabriel Ávalos. Argentinos Juniors (2)
Kommentar: Har varit nära omgångens elva ett par gånger, under dom senaste veckorna, och nu förtjänade Ávalos verkligen sin plats efter både mål – och assist i 4-2-segern över Tucumán i torsdags.

Cristian Tarragona. Gimnasia (2)
Kommentar: Stor segerorganisatör för Gimnasia i 3-0-krossen över Platense. Är nu uppe i sex mål den här säsongen och är, med det, La Plata-klubbens främste målgörare.

Renzo López. Central Córdoba (1)
Kommentar: Var högst delaktig i Central Córdobas vändning borta mot Vélez Sarsfield då han dels gjorde 1-1-målet och sedan spelade fram till segermålet ifrån Jonathan Bay.

Tränare:

Ricardo Zielinski. Estudiantes (2)
Kommentar: Estudiantes vinner på löpande band. En stor del i detta är såklart att Zielinski har satt en spelidé som spelarna kan utantill och då kvittar det vem man sätter in. Nu är man dessutom klara för slutspelet. Om det inte redan framkommit så älskar jag Ricardo Zielinski.