Summering av omgång 10 i Copa Liga Profesional

Omgång 10 är färdigspelad av Copa Liga Profesional och därför tänkte jag ta en liten titt på dom 14 matcherna som spelats i denna omgång. Här kommer en kortare summering av varje match.

Gimnasia – Sarmiento. 1-3.
Kommentar: Ett något överraskande resultat, men Sarmiento har stuckit upp, tidigare under säsongen, och gjort bra ifrån sig vid oväntade tillfällen. Gimnasia blandar och ger vilket också deras tabellplacering indikerar på. Detta var definitivt en plump i protokollet, för deras del, som dom med största sannolikhet inte hade räknat med på förhand.

Tigre – Huracán. 2-1.
Kommentar: Tigre fortsätter att ånga på och tog en ny trepoängare mot Huracán i helgen. Denna seger blev besvärligare än vad den borde ha blivit, men utvisningen på Ignacio Fernández stökade till det en aning för Tigres del. Man var solida bakåt och gjorde faktiskt 2-0-målet trots en man mindre. Huracán har inte vunnit på fem omgångar och sjunker som en sten i tabellen.

Aldosivi – Rosario Central. 1-0.
Kommentar: Aldosivi imponerar även dom och även om det inte var någon sprudlande tillställning, mot Central, tog man samtliga tre poäng efter att Martín Cauteruccio gjort matchens enda mål ifrån straffpunkten. Därefter slog Aldosivi vakt om poängen och försvarade sig starkt. Centrals kräftgång fortsätter och tränarbytet har, än så länge, inte gett någon effekt.

Central Córdoba – Arsenal. 3-3.
Kommentar: Målrikt och underhållande när Central Córdoba och Arsenal kryssade i Santiago del Estero. Det genomgående temat i matchen var annars att inget av lagen klarade av att försvara sig särskilt bra – vilket i sin tur anfallarna uttnyttjade.

Newell’s Old Boys – Patronato. 1-0.
Kommentar: Denna segern satt längre inne, för Newell’s, än vad jag på förhand trodde att den skulle göra. Tillslut fick dock inhopparen Ramiro Sordo in matchens enda mål med dryga tio minuter kvar på matchklockan. Fullt rättvis seger även om Patronato stretade emot mer än vad jag trodde att dom skulle göra.

San Lorenzo – Platense. 2-2.
Kommentar: Återigen blev det platt fall för San Lorenzo. Detta trots att man gick upp till en 2-0-ledning efter mål av Yeison Gordillo och Adam Bareiro. Men som så många gånger förr tappade San Lorenzo allting i den andra halvleken och Platense kunde knipa en poäng. Efteråt uttryckte hemmasupportrarna sin vrede gentemot klubbledningen och spelarna. Krisen vill verkligen aldrig ta slut för San Lorenzo.

Colón – Independiente. 2-2.
Kommentar: Colón hade ledningen två gånger om, men i slutändan blev det ändå bara en poäng mot Independiente. Pulga Rodríguez makalöst vackra 2-1-mål var tillställningens tveklösa höjdpunkt. Det målet förtjänar ett pris – eller tio.

Barracas Central – Estudiantes. 1-6.
Kommentar: Estudiantes fullkomligt demolerade Barracas Central med 6-1. Hemmalagets försvar var stundtals katastrofalt dåligt – och det faktum att Estudiantes smällde dit fyra mål, redan under dom första 25 minuterna, var uppseendeväckande. Boselli och Díaz är seriens, just nu, tveklöst bästa anfallspar och med Zuqui där bakom är Estudiantes definitivt en titelkandidat.

Racing Club – Unión. 1-0.
Kommentar: Det syns att det täta matchandet börjar tära lite på Racings prestationer. Med det sagt tog man ytterligare en meriterande seger i helgen och närmar sig avancemang till slutspelet. Enzo Copetti blev återigen stor matchhjälte och Racing har nu vunnit sex raka matcher i ligaspelet (9 totalt i alla turneringar) – vilket såklart är enormt imponerade.

Godoy Cruz – Vélez Sarsfield. 0-0.
Kommentar: En väldigt intetsägande tillställning där hemmalaget genomförde sin första match utan huvudtränare Diego Flores – som lämnade efter den föregående omgången – och resultatet blev att Godoy nu också spelar ett långsamt anfallsspel (förutom sitt bedrövliga försvarsspel). Här fanns dessvärre inte särskilt mycket att krama ur denna match för något av lagen.

Defensa y Justicia – Tucumán. 1-1.
Kommentar: Ett briljant Defensa y Justicia mot ett bedrövligt Tucumán – det kunde väl bara sluta på ett sätt? Uppenbarligen inte. Bortalaget gjorde en stark insats, tog ledningen genom Augusto Lotti och knep i slutändan en välmeriterad poäng. Merentiel kvitterade för Defensa och även fast hemmalaget, förmodligen, förtjänade samtliga tre poäng var inte oavgjort ett helt ologiskt resultat sett till matchbilden.

Argentinos Juniors – Talleres. 2-1.
Kommentar: Talleres tog tidigt ledningen genom Federico Girotti, men där någonstans tog det roliga slut för Córdobaklubbens del. Ett självmål av Martino – och en fullträff av Gabriel Ávalos senare gick Talleres återigen poänglösa ifrån en ligamatch den här säsongen.

Boca Juniors – Lanús. 1-1.
Kommentar: Boca Juniors har stora problem, med spelet, just nu och Battaglia får det inte alls att stämma. Helgens poängtapp mot Lanús var ytterligare ett kvitto på dom problem som storklubben har, och frågan är hur länge till som huvudtränaren får sitta kvar vid rodret.

Banfield – River Plate. 1-2.
Kommentar: Desto bättre går det för River Plate och Marcelo Gallardo. I helgen vände man – och vann borta mot Banfield. Detta efter en VAR-straff ifrån Enzo Fernández och ett fantastiskt anfall vilket avslutades av Matías Suárez. Banfield stod upp bra, men i slutändan fällde Rivers kvalité avgörandet.