Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 10 – ”Glöm för allt i världen inte bort Ricardo Zielinski”

Omgång 10 är färdigspelad av Copa Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Gastón Gómez. Racing Club (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar när Racing knep samtliga tre poäng hemma mot Unión.

Försvarare:

Willer Ditta. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Har varit ett väldigt positivt nyförvärv för Newell’s den här säsongen och Ditta har tagit fina kliv i sin utveckling. En kraftfull mittback som samtidigt är bra med fötterna.

Paulo Díaz. River Plate (3)
Kommentarer: River Plates bästa försvarare, den här säsongen, enligt mig. Alltid på rätt plats, vid rätt tillfälle, och lyckas avvärja hot på löpande band.

Kevin Andrade. Platense (1)
Kommentar: Målskytt mot San Lorenzo och en drivande kraft i Platense som manade på sina lagkamrater till upphämtningen ifrån 0-2 till 2-2.

Federico Rasmussen. Sarmiento (1)
Kommentar: Gjorde en stabil insats på sin vänsterbacksplats när Sarmiento besegrade Gimnasia med 3-1 på bortaplan. Har ett norsktklingande efternamn.

Mittfältare:

Fernando Zuqui. Estudiantes (3)
Kommentar: Zuqui skämmer bort oss, vecka ut och vecka in, med sina fina insatser för Estudiantes. Tillsammans med Rivers Enzo Fernández har han varit ligans bäste mittfältaren såhär långt in på säsongen.

Juan Quintero. River Plate (2)
Kommentar: Stod för ett piggt inhopp mot Banfield och var med i kombinationsspelet vilket ledde fram till Matías Suárez segermål.

Pulga Rodríguez. Colón (1)
Kommentar: Gjorde ett makalöst vackert frisparksmål som innebar 2-1 för Colón mot Independiente. Dessvärre släppte man sedan in ett 2-2-mål, men det tog inte ifrån Pulga hans makalösa fullträff.

Anfallare:

Miguel Merentiel. Defensa y Justicia (3)
Kommentar: Stod för ytterligare ett mål i helgen – då mot Tucumán – vilket var anfallarens sjätte mål för säsongen. En urkraft offensivt som betyder enormt mycket för Beccaceces Defensa y Justicia.

Gustavo del Prete. Estudiantes (1)
Kommentar: Dubbla mål i Estudiantes 6-1-kross över Barracas Central. Fungerar både som anfallare och yttermittfältare.

Leandro Díaz. Estudiantes (1)
Kommentar: Gjorde mål och assist i Estudiantes storseger över Barracas Central. Tillsammans med Mauro Boselli har anfallsparet smällt dit 14 (!) mål den här säsongen. Imponerande!

Tränare:

Ricardo Zielinski. Estudiantes (1)
Kommentar: Det börjar kanske bli lite tjatigt, men för mig är Ricardo Zielinski en otroligt skicklig tränare som förtjänar alla lovord han kan få. Han gjorde Belgrano, en gång i tiden, till ett lag som utmanade i Copa Libertadores. Han ledde Tucumán till deras första Libertadores-slutspel någonsin och med Estudiantes har han tagit dom tillbaka, till den positionen, där klubben faktiskt hör hemma.

Jag är en av dom som anser att Zielinski förtjänar mer beröm än han i verkligheten får. Marcelo Gallardo nämns ofta och absolut, han är en fantastisk tränare, men glöm för allt i världen inte bort Ricardo Zielinski.