Pedro Troglio lämnar San Lorenzo efter uttåget ur Copa Argentina

Krisen ser aldrig riktigt ut att ta slut hos San Lorenzo. Under natten mot onsdagen förlorade man i Copa Argentina, mot tredjedivisionslaget Racing Córdoba, och huvudtränaren Troglio valde efteråt att lämna sin post.

Det blåser ordentligt i San Lorenzo just nu. Det är visserligen ingen nyhet utan storklubben har haft stora institutionella problem under dom senaste åren. Tränare har kommit och gått fortare än dom nästan hunnit anlända.

Inför denna säsongen kontrakterades Pedro Troglio som ny huvudtränare för storklubben, men efter svaga resultat i ligaspelet – och gårdagens uttåg ur Copa Argentina – väljer den f.d. landslagsspelarna att lämna sin post som tränare för laget.

Gårdagens förlust mot Racing de Córdoba var bara toppen på isberget, men blev ändå droppen som fick bägaren att rinna över. San Lorenzo tog ledningen, under den första halvleken, genom Ezequiel Cerutti och hade också möjligheter till att utöka denna ledning, men istället för ett 2–0-mål kvitterade Racing under inledningen av den andra halvleken.

Därmed gick matchen till straffar vid vilken San Lorenzo brände två stycken och Racing smällde dit samtliga. Uttåget ur cupen renderade i att Troglio valde att lämna sin post som huvudtränare trots att ledningen inom klubben hoppades på att han skulle fortsätta tills, åtminstone, säsongens slut.

”Jag pratade med styrelsen och uttryckte för dom att jag inte ville fortsätta. Dom bad mig att vänta tills maj, men det är fem omgångar kvar och en månad är lång tid. Detta är tränarens ansvar. Jag vill inte stanna till vilket pris som helst. Som tacksamhet till dom anser jag att det bästa är att lämna nu och släppa lite på pressen”.

Detta renderar i att San Lorenzo nu står utan någon huvudtränare och tillsvidare kommer Fernando Berón att leda seniorlaget. Bland klubbens supportrar är ilskan mot klubbledningen – och främst presidenten Marcelo Tinelli stor. För lite drygt en vecka sedan gick tusentals supportrar i en manifestation där man uttryckte en vilja om att den sportsliga ledningen skulle avgå för att få till en ny – och förhoppningsvis bättre institutionell organisation.

Hur Tinelli svarat på denna kritik är svårt att svara på då presidenten inte ens befinner sig i Argentina just nu. Istället lade han i dagarna upp bilder på den mexikanska klubben Xolos träningar vilket skapade ännu mer irritation bland klubbens supportrar. Krisen är total i San Lorenzo och känslan är att det kommer krävas stora förändringar för att få storklubben på rätt köl igen. Lösningen kommer inte vara att enbart byta tränare.