Copa-tisdagen: Boca Juniors vann mot Always Ready

Under tisdagskvällen spelades en rad matcher i såväl Copa Libertadores – som Sudamericana. Här kommer en kortare summering kring det som skedde.

Boca Juniors var först ut med sitt möte mot bolivianska Always Ready på La Bombonera. Efter förlusten mot Deportivo Cali, i den första omgången, var den argentinska storklubben i stort poängbehov.

Ganska snabbt tog Boca också tag om initiativet i matchen och öppningsmålet lät inte vänta på sig. Darío Benedetto gjorde 1-0 efter att Exequiel Zeballos stått för ett fint förarbete och levererat en passning, med vilken Benedetto endast behövde sätta dit foten för att göra mål. Detta var f.ö. anfallarens första fullträff sedan 2019, i Copa Libertadores, och det skulle bana väg för tre blytunga poäng.

Always Ready åkte på en utvisning i slutet av den första halvleken. Detta efter att mittfältaren Rodrigo Ramallo sparkat Frank Fabra i ansiktet och efter stort tumult fick Ramallo, helt korrekt, syna det röda kortet. Med en man mindre på planen fick det bolivianska laget det ännu jobbigare, men det skulle dröja till slutminuterna innan Boca lyckades stänga matchen definitivt.

En hörna ifrån Oscar Romero hittade pannan på Benedetto som nickade dit 2-0 och sitt andra mål för kvällen. Därmed tog Boca Juniors tre viktiga poäng och är i allra högsta grad med i racet igen.

**

Talleres stod för en fin insats borta mot Flamengo på Estadio Maracaná i Rio de Janeiro. Visserligen förlorade Córdobaklubben matchen med 3-1, men man bjöd verkligen upp till kamp och dom 2000 tillresta supportrarna hördes hela vägen hem till Argentina. 

Hemmalagets lagkapten, Everton Ribeiro, var matchens stora förgrundsfigur – och den som i slutändan fällde avgörandet med sina dubbla mål. Talleres har tagit tre poäng på två matcher och visade återigen att man inte tänker vara med i Libertadores som några statister.

**

Colón förlorade även dom med 3-1 på bortaplan. I deras fall mot paraguayanska Cerro Porteño. Visserligen tog Santa Fe-klubben ledningen genom Eric Meza, men Cerro vände på steken och vann efter bl.a. dubbla mål av Fernando Romero.

Colón gjorde, precis som Talleres, en bra insats, men försvarsspelet föll ihop under den andra halvleken och det var detta, i kombination med Cerro Porteños spetskvaliteér, som fällde avgörandet.

**

I Copa Sudamericana besegrade Independiente General Caballero ifrån Paraguay med 2-0. Detta var onekligen en välkommen seger för den argentinska storklubben vilka har en synnerligen ansträngd vardag. Målen gjorde av Leandro Benegas och Alan Soñora där främst den förstnämnda har varit en av få ljusglimtar i årets Independiente.

Unión vann över Oriente Petrolero, ifrån Bolivia, på bortaplan med 3-1. Franco Calderón, Mariano Peralta Bauer och Daniel Juárez stod för argentinarnas mål i, vad som kom att bli, en väldigt bekväm seger.

Slutligen föll Defensa y Justicia mot brasilianska Atlético Goianiense, på hemmaplan, med 1-0. Matchens enda mål prickades in efter nio minuter spel av Wellington Rato. Beccaceces manskap hade en tung afton där Raúl Loaiza utgick skadad redan efter elva minuters spel.