Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 9 – ”Leder skytteligan på sju mål”

Omgång 9 är färdigspelad, av Copa Liga Profesional, och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Denna vecka är det lite speciellt. Jag väljer nämligen den något udda formationen 2-5-3 som inte är särskilt vanlig i dagens fotboll. Men jag har verkligen slitit mitt hår och, jag är ledsen, men jag hittar inte fler än två försvarare som förtjänar en plats i denna omgångens lag.

Så får det bli! Här är omgång 9:s bästa elva – med endast två försvarare.

Målvakt:

Enrique Bologna. Banfield (1)
Kommentar: Höll nollan mot Patronato – vilket i slutändan banade väg för tre poäng. Bologna stod för flera matchavgörande räddningar och var en av planens bästa spelare.

Försvarare:

Nicolás Ferreyra. Barracas Central (1)
Kommentar: En stor klippa i försvaret som dessutom gjorde ett av målen när Barracas Central vände mot Huracán och vann med 2-1.

Leonardo Sigali. Racing Club (2)
Kommentar: Stod för en stabil insats mot Platense när Racing tog tre poäng i slutminuterna genom en straffspark av Edwin Cardona.

Mittfältare:

Martín Ojeda. Godoy Cruz (3)
Kommentar: Dubbla assist när Godoy Cruz gick upp till en, tillsynes, stensäker 3-0-ledning mot Arsenal. Dock vände Sarandíklubben på steken och matchen slutade 3-3.

Enzo Fernández. River Plate (3)
Kommentar: Bäst på plan när River Plate vann hemma mot Argentinos Juniors med 4-2. Enzo Fernández gjorde dels 2-0-målet själv, men spelade även fram till det avslutande 4-2-målet.

Leandro Maciel. Aldosivi (1)
Kommentar: Aldosivi är, tillsammans med Tigre, säsongens största överraskning. I skrivande stund ligger man på en slutspelsplats – före bl.a. Boca Juniors – och i helgen kom ytterligare en seger när Palermos manskap vände på steken mot Lanús och vann med 2-1. Maciel stod för det avgörande målet.

Hugo Fernández. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Talleres när Defensa y Justicia körde över Córdobaklubben med 5-1.

Fernando Zuqui. Estudiantes (2)
Kommentar: Var inblandad i det mesta som skedde offensivt för Estudiantes i 5-0-segern över Central Córdoba. Zuqui stod för dubbla assist och det enda som egentligen saknades – för en fulländad kväll – var ett mål. Dock tror jag ändå att mittfältaren var mer än nöjd med såväl sin – som lagets insats.

Anfallare:

Jonathan Torres. Sarmiento (1)
Kommentar: Dubbla mål i segermatchen mot San Lorenzo vilken slutade 2-1.

Mauro Boselli. Estudiantes (2)
Kommentar: Hattrick i 5-0-krossen över Central Córdoba och dessutom slog Boselli också en assist. Leder skytteligan på sju mål – tillsammans med Cauteruccio – och har varit felfri sedan återkomsten till La Plata-klubben.

Cristian Tarragona. Gimnasia (1)
Kommentar: Precis som Jonathan Torres gjorde Cristian Tarragona dubbla mål för sitt Gimnasia i helgen. I hans fall i segermötet med Tucumán.

Tränare:

Sebastián Beccacece. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Har byggt upp ett Defensa y Justicia som spelar en fantastisk anfallsfotboll – en av dom bästa i serien – och efter helgens 5-1-kross över Talleres flyger klubben fram mot en slutspelsplats.