Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 8 – ”Gagos bäste målgörare”

Omgång 8 av Copa Liga Profesional är färdigspelad och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

José Devecchi. Aldosivi (3)
Kommentar:
Stod för en väldigt fin insats i målet när Aldosivi besegrade Colón på bortaplan, med 3-1, och kröp upp på en slutspelsplats i sin grupp.

Försvarare:

Lucas Blondel. Tigre (3)
Kommentar:
Gjorde återigen ett riktigt elegant mål i Tigres segermatch mot Rosario Central. Har varit en av seriens tveklöst bästa ytterbackar den här säsongen.

Leonardo Sigali. Racing Club (1)
Kommentar:
Var stabil matchen igenom när Racing tillslut malde ner Sarmiento och vann med 4-1.

Lucas Rodríguez. Independiente (1)
Kommentar:
Gjorde en fin insats – och bidrog med en hel del offensivt när Independiente besegrade Barracas Central, på bortaplan, med 1-0.

Mittfältare:

Lucas Janson. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar:
Janson var stor segerorganisatör för Vélez Sarsfield, i helgen, när Buenos Aires-laget vände och vann mot Lanús med 3-1. Ytteranfallaren stod för två av målen och var ett ständigt hot framåt.

Brahian Alemán. Gimnasia (2)
Kommentar:
På tal om segerorganisatör var Brahian Alemán i allra högsta grad detta när Gimnasia var strået vassare än Talleres – och tog tre blytunga poäng. Alemán själv skickade iväg en frispark som passerade en hel drös med spelare innan den letade sig in i målet.

Franco Cristaldo. Huracán (1)
Kommentar:
Huracán hade en jobbig match mot Central Córdoba i Santiago del Estero. ”El Globo” åkte på ett tidigt baklängesmål och fick sedan göra två byten, redan i den första halvleken, p.g.a. skada. Men trots detta reste sig laget och knep en viktig poäng – mycket tack vare Franco Cristaldo.

Ezequiel Bullaude. Godoy Cruz (2)
Kommentar:
Tvåmålsskytt i den enormt målrika 3-3-matchen mot Estudiantes. Godoy ledde faktiskt tre gånger om, men lyckades inte knyta ihop säcken utan Estudiantes kunde kvittera på tilläggstid. Detta är andra gången den här säsongen som Godoy spelar en 3-3-match och precis som vid det förgående tillfället gjorde Bullaude även två mål denna gång.

Anfallare:

Sebastián Lomónaco. Arsenal (1)
Kommentar:
Var en stor anledning till att Arsenal knep en poäng borta mot Boca Juniors på La Bombonera. Lomónaco gjorde såväl mål – som assist när Arsenal chockade hemmapubliken.

Enzo Copetti. Racing Club (2)
Kommentar:
Tvåmålsskytt för Racing Club – båda med huvudet – när storklubben malde ner Sarmiento i helgen och vann med 4-1 på hemmaplan. Copetti har varit ifrågasatt av klubbens supportrar, men har svarat bra på kritiken och är nu Fernando Gagos bäste målgörare.

Lucas Barrios. Patronato (1)
Kommentar:
Patronato tog säsongens första hemmaseger när Unión avfärdades med 2-1. Båda målen gjordes av Lucas Barrios som därmed lyckades leda sitt lag till tre efterlängtade poäng.

Tränare:

Diego Martínez. Tigre (2)
Kommentar:
Tigre följde upp förra omgångens derbykross – 4-0 mot Platense – med att besegra Rosario Central på hemmaplan, under måndagen, med 2-0. Därmed är Diego Martínez lag, just nu, gruppetta och Tigre imponerar mer och mer för varje omgång som går.