Summering av omgång 7 i Copa Liga Profesional

Omgång sju av Copa Liga Profesional är färdigspelad och därför passar det väl alldeles utmärkt att gå igenom samtliga matcher i denna derbyomgång.

Vi bjöds på många fantastiska derbymatcher under helgen – och även om målen, många gånger, lös med sin frånvaro fanns det däremot mycket dramatik att spana in 

Aldosivi – Patronato. 3-1.
Kommentar: Inget derby, men likväl viktiga poäng på spel i Mar del Plata då båda lagen ligger risigt till i nedflyttningstabellen. Aldosivi var det klart bästa laget, under hela matchen, och gick upp till en 2-0-ledning redan under den första halvleken efter dubbla mål ifrån Martín Cauteruccio. Lucas Barrios reducerade ifrån straffpunkten för Patronato innan 41-årige Santiago Silva fixade slutresultatet till 3-1 med en elegant frispark.

Tigre – Platense. 4-0.
Kommentar: Tigre tog tre nya poäng efter en regelrätt överkörning av Platense med 4-0. Från första början var Diego Martínez manskap det bättre laget och man tryckte onekligen plattan i botten redan ifrån start. Målen gjorde av Facundo Colidio, Pablo Magnín x2 och Lucas Blondel.

Barracas Central – Sarmiento. 2-1.
Kommentar: Barracas Central knep sin andra raka seger när man besegrade Sarmiento med 2-1. Samtliga mål kom i den andra halvleken och det var gästerna som tog ledningen genom Hernán Toledo. Barracas vände dock sedan på skutan efter att Neri Bandiera kvitterat – och sedan Nicolás Ferreyra gjort segermålet med dryga kvarten kvar.

Lanús – Banfield. 0-1.
Kommentar: Clásico del Sur slutade i ett glädjerus för Banfield – och frustration för Lanús. Matchens enda mål nickades in av mittbacken Luciano Lollo, efter en hörna, och därmed tog Banfield sin första trepoängare på tre matcher.

San Lorenzo – Huracán. 0-0.
Kommentar: Derbyt mellan San Lorenzo och Huracán slutade mållöst på Estadio Pedro Bidegain. En stor del i detta var gästernas målvakt Marcos Díaz som stod för en exemplarisk insats.

Colón – Unión. 0-0.
Kommentar: Även derbyt i Santa Fe, mellan Colón och Unión, slutade 0-0. Colón var tillbaka på sin hemmaplan igen efter att ha spelat dom inledande hemmamatcherna på annan plats. Derbyt var inte särskilt chansrikt utan sett till matchbilden var resultatet hyfsat logiskt.

Independiente – Racing Club. 1-2.
Kommentar: Racing Club knep samtliga poäng i Clásico de Avellaneda när man besegrade Independiente med 2-1 på bortaplan. Gabriel Hauche gav gästerna ledningen redan efter tre minuters spel och Gagos manskap kändes betydligt mer rejäla i sitt spel än Independiente. Lucas González kvitterade visserligen för hemmalaget, under inledningen av den andra halvleken, men gästernas Enzo Copetti kunde avgöra för Racing med endast fyra minuter kvar på matchklockan.

Rosario Central – Newell’s Old Boys. 0-1.
Kommentar: Rosarioderbyts stora hjälte blev Juan García som gjorde matchens enda mål under inledningen av den andra halvleken. Central hade stora problem, återigen, att skapa målchanser och derbyförlusten ledde till att huvudtränaren, Kily González, fick sparken efteråt.

Gimnasia – Estudiantes. 1-1.
Kommentar: Derbyt i La Plata såg länge ut att gå gästernas väg efter att Leonardo Godoy gjort 1-0 i slutet av den första halvleken. Men Gimnasia kom tillbaka och med matchens sista spark tryckte man dit kvitteringen genom Eric Ramírez. Hemmalaget tog därmed en viktig poäng, men faktum kvarstår fortfarande att man inte vunnit ett derby mot Estudiantes på 12 år.

River Plate – Boca Juniors. 0-1.
Kommentar: Helgens Superclásico vanns av Boca Juniors efter att River Plate varit det bättre laget, under den första halvleken, men där gästerna gjorde matchens enda mål efter 54 minuters spel. Sebastián Villa snappade åt sig bollen och rundade en utrusande Franco Armani. Därmed tog Boca Juniors en blytung trepoängare på Estadio Monumental.

Defensa y Justicia – Arsenal. 1-1.
Kommentar: Defensa y Justicia tog planenligt ledning mot Arsenal, genom Adonis Frías, och såg ut att gå mot en bekväm trepoängare samt gruppledning. Men Arsenal gav inte vika och fullt välförtjänt knep man också en poäng efter att Gonzalo Goni kvitterat under den andra halvleken.

Argentinos Juniors – Vélez Sarsfield. 1-0.
Kommentar: Vélez Sarsfield fortsätter att gå uselt i ligaspelet och under måndagen kom ytterligare en käftsmäll när man förlorade borta mot Argentinos Juniors. Matchens enda mål gjordes av Fausto Vera och nu parkerar Vélez sist i sin grupp. Måndagens förlust blev för mycket för klubbledningen och det meddelades kort därefter att Mauricio Pellegrino lämnar jobbet som lagets huvudtränare.

Atlético Tucumán – Central Córdoba. 0-1.
Kommentar: På tal om att gå uselt i ligaspelet inkasserade Tucumán ytterligare en förlust under tisdagen när man föll mot Central Córdoba på hemmaplan. Segermålet gjordes av Claudio Riaño och precis som Vélez parkerar sig Tucumán sist i sin grupp.

Talleres – Godoy Cruz. 2-1.
Kommentar: Talleres tog säsongens första seger när man besegrade Godoy Cruz med 2-1 under tisdagen. Ignacio Méndez gav hemmalaget ledningen, efter tjugofem minuters spel, efter att ha blivit framspelad av Héctor Fértoli. Godoy stack emellan med en kvittering av Salomon Rodríguez, men kvällen skulle gå i Talleres favör. Med knappa kvarten kvar fixade Diego Valoyes segermålet och skänkte Córdobaklubben lite arbetsro.