Boca Juniors vann årets första Superclásico på Monumental – Villa stor matchvinnare

Sebastián Villa blev stor matchhjälte när Boca Juniors besegrade River Plate, på Estadio Monumental, med 1-0 i årets första Superclásico.

Det var upplagt för fest på Estadio Monumental under söndagskvällen när River Plate och Boca Juniors drabbade samman i årets första Superclásico. Monumental var fullsatt till bristningsgränsen och sångerna ekade en lång stund innan domaren blåste igång matchen.

När väl drabbningen drog igång var River Plate det bättre laget – och Gallardos manskap tog omgående tag i initiativet. Men det spelmässiga övertaget till trots lyckades inte River få hål på Boca och samtidigt storspelade Agustín Rossi i gästernas målbur.

Istället för ett ledningsmål för hemmalaget var det Boca Juniors, iklädda gula tröjor dagen till ära, som tog ledningen under inledningen av den andra halvleken. González Pirez schabblade med bollen varpå Sebastián Villa snappade åt sig den. I samma aktion rundade han målvakten Armani och skickade dit 1-0.

River Plate försökte sedan få till en kvittering, men Marcelo Gallardos byten bar inte den önskvärda frukt som tränare hade hoppats på. Istället vann Boca Juniors årets första Superclásico och Sebastián Battaglia fick lite välbehövlig arbetsro efter en säsongsinledning som varit upp och ner.

**

Efter matchen försökte många journalister att locka fram en kritisk kommentar, ifrån Marcelo Gallardo, kring González Pirez matchavgörande misstag, men huvudtränaren föll inte för dom försöken.

”Du måste ha ett lugn… Jag kommer inte sitta här och vara kritisk för att ni ska bli nöjda med er fråga. Jag brukar vara mycket självkritisk både kring mig själv och mitt lag. Men om ni ber mig om en specifik kritik kring en specifik spelare så kommer jag inte att ge er det. Jag försvarar mina spelare och än mer när dom begår ett misstag. I fotbollen begås det alltid misstag, hela tiden, det är så det är bara. Man måste lyfta sitt huvud igen och fortsätta framåt”.

**

Övriga derbymatcher under söndagen slutade såhär:

Rosario Central – Newell’s Old Boys. 0-1.
Gimnasia – Estudiantes. 1-1.