Fredagskrönikan: Jag tror att Arsenal besegrar Vélez Sarsfield i Sarandí

Då var det fredag igen och med denna kommer den sedvanliga fredagskrönikan. Idag sticker jag ut hakan och säger att Arsenal besegrar Vélez Sarsfield under fredagskvällen.

Ikväll inleds den sjätte omgången av Copa Liga Profesional i Argentina. Omgången kickas igång med mötet mellan Arsenal och Vélez Sarsfield i Sarandí. Två stycken lag som har det kämpigt, rent poängmässigt, men även sett ur ett spelmässigt perspektiv.

Framförallt har Vélez Sarsfield varit en stor besvikelse såhär långt. På förhand trodde jag att dom skulle embarkera sig i toppen av sin grupp, men så har det inte blivit. Efter fem spelade omgångar har man bara lyckats knipa fem poäng och endast vunnit en match – premiären mot Aldosivi.

I den föregående omgången såg man ut att gå mot tre poäng när Estudiantes stod för motståndet. Vélez hade också en 1-0-ledning fram till slutminuterna, men i sedvanlig ordning tappade man denna och fick nöja sig med en pinne efter att Leandro Díaz kvitterat sent.

I den föregående matchen saknade Pellegrinos manskap en hel drös med spelare och även om några kommer tillbaka till dagens match saknas ändå en handfull. Givetvis är det såklart positivt att Lautaro Giannetti och Matías de los Santos återigen kan bilda mittbackspar med varandra, men jag är ändå skeptisk till årets Vélez Sarsfield.

För kvällens motstånd står ett Arsenal – som även dom tagit fem poäng hittills – men där förväntningarna, på förhand, var betydligt lägre ställda än på Vélez. Dessutom anser jag att Arsenal förtjänat mer än man hitintills fått.

Senast hämtade man upp ett 0-2-underläge till oavgjort mot Lanús och i omgången dessförinnan var det nära att Arsenal fick med sig en poäng borta mot gruppettan Estudiantes. Offensivt är Madelóns lag otroligt slagkraftiga där framförallt Sebastián Lómonaco varit en positiv injektion under inledningen på säsongen med sina tre mål. Även San Lorenzo-lånet Alexander Díaz har varit pigg och dessa två tillsammans kan orsaka huvudbry för vilket försvar som helst i denna serie.

Ikväll tror jag att det är dags för Arsenal att knipa samtliga tre poäng. Visserligen är Vélez, i grunden, ett bättre lag – men är man det just nu? Tveksamt.

Jag tror att kvällens match kommer att bli fartfylld, fylld av målsituationer – och målrik. Dessutom tror jag att Arsenal kommer att gå segrande ur matchen. 2-1, eller 3-2 blir mitt tips. Oavsett vad lär det bli en sevärd match där jag hoppas att Arsenal, i slutändan, får betalt för sina senaste prestationer.