Estudiantes tar sig an Everton i kvalet till Copa Libertadores

Under onsdagskvällen inleds det sista steget för Estudiantes på vägen mot ett gruppspel i årets Copa Libertadores. För motståndet står chilenska Everton.

Efter att ha slagit ut ett annat chilenskt lag, i den förra kvalomgången, ska nu Estudiantes försöka ta sig förbi det sista steget innan gruppspelet i Copa Libertadores drar igång.

Under onsdagskvällen ställs Zielinskis lag mot chilenska Everton, på bortaplan, och det är en lurig motståndare som väntar argentinarna. Den chilenska klubben besegrade venezuelanska Monagas, i den föregående rundan, med sammanlagt 3-1 och lär försöka gå på nock redan ikväll.

Det var nämligen på hemmaplan som Everton anförskaffade sig en signifikant ledning, mot Monagas – man vann med 3-0 – och förhoppningen är säkerligen att försöka återskapa denna bedrift i afton.

För Estudiantes del kommer man till dubbelmötet med en stark form i ryggen. Man är obesegrade i ligaspelet och toppar sin grupp i fin stil efter fem spelade omgångar. Zielinski har fått igång såväl Mauro Boselli – som Leandro Díaz, vad det gäller målskyttet, och båda är med i skytteligatoppen på fyra gjorda mål.

Inför kvällens match finns det vissa funderingar kring hur Zielinski ska formera sitt lag. Egentligen är det uteslutande angenäma problem för huvudtränaren att fundera kring. På det centrala mittfältet har Estudiantes tre spelare som alla presterat riktigt bra under inledningen på säsongen. Dom flesta är rörigt överens om att Fernando Zuqui har sin plats given, men brevid honom är det mer öppet. Såväl Jorge Rodríguez – som Morel har stått för fina insatser och här är det stenhård kamp kring startplatsen.

På vänsterkanten gäller egentligen samma sak då både Matías Pellegrini och Franco Zapiola gjort bra ifrån sig. Ska jag lägga mig till med en gissning får Pellegrini starta då han, trots att han endast fyllt 21 år, ändå har mer rutin ifrån denna typen av matcher.

En annan positiv sak är att Agustín Rogel återigen är redo för spel, efter att ha missat helgens ligamötet med Vélez p.g.a. en skada, och han tar på plats i mittlåset tillsammans med Fabián Noguera.

Förmodad startelva för Estudiantes: Andújar: Godoy, Rogel, Noguera, Mas: Del Prete, Zuqui, Morel/Rodríguez, Pellegrini: Boselli, Díaz.

Om man kollar på Evertons lag är det faktiskt högst sannolikt att dom kommer ställa upp med fyra argentinare i startelvan. Förutom målvakten Fernando De Paul har man även en wingback i Adrián Sánchez och längst fram läggs mycket av den offensiva tilltron på Lucas Di Yorios – och Ismael Sosas axlar.

Förmodad startelva för Everton: De Paul: Pereira, Echeverría, Oyazun: Sánchez, Berrios, Madrid, Ibacache: Sánchez, Di Yorio, Sosa.

**

Vad? Första kvalmötet i den sista kvalrundan till Copa Libertadores mellan Everton och Estudiantes.
Var? Estadio Sausalito (Vina del Mar, Chile).
När? Ikväll klockan 23:15 (svensk tid).
TV? Fox Sports Argentina.