Omgångens lag i Copa Liga Profesional: Omgång 5 – ”En mardröm för Independientes försvar”

Omgång 5 är färdigspelad i Copa Liga Profesional och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Josué Ayala. Sarmiento (1)
Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar mot Patronato och var en starkt bidragande orsak till att Sarmiento lyckades knipa samtliga tre poäng.

Försvarare:

Brian Aguirre. Lanús (1)
Kommentar: Förutom att Aguirre var ett konstant hot framåt, med sina löpningar på högerkanten, mot Arsenal stod han dessutom för ett makalöst vackert ”golazo” som innebar 2-0 för Lanús.

Paulo Díaz. River Plate (1)
Kommentar: Gjorde matchens enda mål mot San Lorenzo och stod dessutom för en stabil insats bakåt.

Nazareno Colombo. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: En gedigen insats mot Banfield som dessutom innehöll ett mål framåt.

Mittfältare:

Brahian Alemán. Gimnasia (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt när Gimnasia spelade 2-2 mot Argentinos Juniors. En ledargestalt som oftast tillhör en av La Plata-klubbens bästa spelare på planen.

Nicolás Castro. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Stod för ett praktfullt golazo mot Tucumán när Newell’s körde över sina motståndare med 4-0. Castro var planens gigant och utvecklas hela tiden till att bli en spelare av yttersta toppklass.

Ezequiel Bullaude. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Bullaude var en mardröm för Independientes försvar, under måndagskvällen, när lagen spelade 3-3 i Mendoza. Den offensive mittfältaren gjorde själv två av målen och var ett ständigt hot framåt för sitt Godoy Cruz.

Enzo Fernández. River Plate (2)
Kommentar: Enzo Fernández är hjärnan i River Plates lag och det mesta som sker offensivt, för storklubben, kommer genom hans briljanta fötter. Stod återigen för en toppklassig insats när River Plate drog det längsta strået i stormötet med San Lorenzo.

Anfallare:

Miguel Merentiel. Defensa y Justicia (2)
Kommentar: Merentiel stod ännu en gång för en toppklassig prestation, för sitt Defensa y Justicia, när klubben besegrade Banfield med 3-2 under söndagskvällen. Anfallaren hamnade återigen i målprotokollet och toppar skytteligan (tillsammans med Mauro Boselli, Leandro Díaz och Giuliano Galoppo) på fyra gjorda mål.

Matías Cóccaro. Huracán (2)
Kommentar: Nickade samtliga tre poäng till Huracán, på La Bombonera, mot Boca Juniors. Är otroligt skicklig på att ständigt befinna sig på rätt plats, vid rätt tillfälle, inne i straffområdet.

Gabriel Hauche. Racing Club (1)
Kommentar: Segerorganisatören för Racing när storklubben besegrade Talleres med 1-0. Har stått för flera fina prestationer den här säsongen.

Tränare:

Diego Martínez. Tigre (1)
Kommentar: Har fått ihop ett väldigt välfungerande Tigre som nu placerar sig på en slutspelsplats, före Boca Juniors, efter fem spelade omgångar. Igår besegrade man Colón med 1-0 och var klart bättre än sina motståndare genom hela matchen. Jag är väldigt imponerad av Tigre såhär långt in på säsongen.