Lördagen: River Plate snäppet bättre än San Lorenzo på Nuevo Gasómetro i Buenos Aires

Under lördagen bjöds vi på en riktig stormatch när San Lorenzo och River Plate drabbade samman på Estadio Nuevo Gasómetro i Buenos Aires.

Det blev en fartfylld och spännande match under lördagskvällen när River Plate och San Lorenzo möttes på Estadio Nuevo Gasómetro. I slutändan drog River Plate det längsta strået, men det var långtifrån någon bergsäker seger för Gallardos manskap.

Visserligen var River Plate det klart bästa laget, genom hela matchen, och bara under den första halvleken hade man fyra stycken superlägen – varav två gick i stolpen – till att ta ledningen. Allt detta skedde innan Paulo Díaz tillslut nickade in ledningsmålet precis innan halvtidsvilan. Då hade San Lorenzo, dessutom, hunnit med att bränna en svag straffspark genom Uvita Fernández. 

Ska vi vara helt ärliga hade det varit ett mindre rån ifall San Lorenzo tagit ledningen i matchen. River var, som sagt, väldigt dominanta och det var mycket genom attacker på vänsterkanten – genom Esequiel Barco och Enzo Fernández – som man tog sig fram.

San Lorenzos högerback, Francisco Flores, hade fullt upp med att försöka få stopp på den ständigt framrusande Barco. Under den andra halvleken hade River flera lägen till att defintivt avgöra tillställningen, men Sebastián Torrico, i hemmalagets mål, var stundtals briljant i sitt målvaktsspel.

I slutändan tog ändå River Plate tre viktiga poäng medan San Lorenzo alltjämt är segerlösa i årets turnering. 

**

Det spelades ytterligare två matcher i Copa Liga Profesional under lördagskvällen. I den första besegrade Sarmiento Patronato på bortaplan med 1-0 efter att Jonathan Torres gjort matchens enda mål redan i den första halvleken.

I den avslutande matchen vann Racing Club mot Talleres i Avellaneda – också det med 1-0. Matchens enda mål gjordes, redan efter tolv minuter, av Gabriel Hauche. Talleres fortsätter att vara, precis som San Lorenzo, segerlösa i årets turnering medan Racing klättrar vidare uppåt i sin grupp.