Stor guide till lördagens matcher i Argentina

Lördagen bjuder på flera smällkarameller i Argentina, i såväl första -, som andra -, och tredjedivisionen. Här kommer en stor guide till det mesta ni behöver veta inför dagens matcher.

Vi inleder med Copa Liga Profesional där vi bjuds på tre stycken matcher under lördagskvällen. Den första i ordningen är en riktig stormatch på Nuevo Gasómetro i Buenos Aires.

San Lorenzo – River Plate. Avspark: 21:00.
Ett riktigt stormöte väntar under lördagskvällen där San Lorenzo fortsätter att genomgå en mindre kris under inledningen på säsongen. Senast blev det 1-1 borta mot Argentinos Juniors och Troglios manskap är fortsatt utan seger i årets turnering.

Det mesta tyder på att San Lorenzos tränare satsar på samma elva som senast. Det finns möjligtvis en lite chans att Gino Peruzzi tar hand om högerbacksplatsen istället för Francisco Flores, men i övrigt talar allting för att det blir samma lag som mot Argentinos.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Torrico: Flores, Gattoni, Zapata, Rojas: Gordillo, Martegani: Braida, Centurión, Fernández Mercau: Fernández.

River Plate kommer närmast ifrån ett poängtapp mot Racing Club, på hemmaplan, där Gallardos manskap ledde i halvtid med 2-0. Enzo Pérez skadade sig i den matchen och saknas även idag. Han ersätts av Bruno Zuculini.

I övrigt handlar Gallardos funderingar mest kring om han ska inkludera Agustín Palavecino i startelvan, som nyligen kommit tillbaka efter en längre skadeperiod, och vem av Elías Gómez och Milton Casco som ska ta hand om vänsterbacksplatsen.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Rojas, Díaz, González Pirez, Gómez/Casco: Fernández, Zuculini: Simón, Palavecino, Barco: Álvarez.

Patronato – Sarmiento. Avspark: 23:15.
Patronato sparkade sin tränare Iván Delfino efter förlusten senast mot Atlético Tucumán. Ikväll kommer därför laget istället att ledas av reservlagets tränare, Gabriel Graciani, när klubben ifrån Paraná jagar säsongens första trepoängare.

Oliver Benítez saknas då han skadade knäet senast och han ersätts av Juan Guasone. Gabriel Gudiño går åter in i startelvan istället för Tiago Banega medan Lucas Barrios gör samma sak, i anfallet, istället för Alexander Sosa.

Förmodad startelva för Patronato: Mansilla: Lozano, Guasone, Mosevich, Kruspzky: Gudiño, Vázquez, Nicolás Castro, Sebastián Medina: Barrios, Herrera.

För motståndet står Sarmiento som vände – och vann senast mot Unión med 2-1. Tränaren Damonte lär satsa på samma elva som senast.

Förmodad startelva för Sarmiento: Ayala: Bettini, Sauro, Andueza, Montoya: Quiroga, Chicco, Méndez, Brea: Toledo, Torres.

Racing Club – Talleres. Avspark: 01:30.
Racing kommer, som nämnts tidigare i texten, ifrån en fin upphämtning borta mot River Plate. Man visade enormt mycket karaktär under den andra halvleken och sammanhållningen inom truppen känns stark.

Tränaren Fernando Gago blev lite småirriterad när han frågades om startelvan till dagens match, på presskonferensen, och menade på att han vägde in väldigt många parametrar innan elvan skulle falla på plats. Eugenio Mena, Matías Rojas och Javier Correa saknas alla fortfarande p.g.a. skada.

Förmodad startelva för Racing Club: Gómez: Mura, Sigali, Insúa, Piovi: Miranda, Moreno, Alcaraz: Hauche, Copetti, Chancalay.

Talleres har inlett årets säsong på ett bedrövligt sätt. Senast blev det förlust hemma mot Newell’s Old Boys och hittills har Guillermo Hoyos lag endast lyckats skrapa ihop en poäng.

Trots detta lutar mycket åt att Hoyos kommer att fortsätta med ungefär samma startelva som senast.

Förmodad startelva för Talleres: Herrera: Catalán, González Hernández, Pérez, Díaz: Juárez, Villagra: Batalla, Santos, Fértoli: Girotti.

**

Vi går vidare till Primera Nacional och här, precis som med B Metropolitana, blir det en mer överskådlig genomgång.

Atlético Atlanta tar emot serieledarna Belgrano (Avspark 21:00) på hemmaplan. Atlanta har inlett säsongen svajigt – och känns väldigt ojämna. Belgrano å sin sida är ensamma med full pott efter tre omgångar.

Jag vill flagga lite för Deportivo Madryn som tar sig an Defensores de Belgrano (Avspark 21:00) på bortaplan. Madryn har varit en pigg nykomling såhär långt och kanske får Brian Fernández göra sin första start i afton? Defensores de Belgrano har ännu inte vunnit i år och är lite för stora favoriter i denna match kan jag känna. Se upp för Madryn!

Instituto mot Nueva Chicago (Avspark 23:30) känns som en väldigt spännande match på förhand. Instituto är obesegrade såhär långt, men har ”bara” tagit en seger. Man väntar lite på att Córdobaklubben ska lyfta då man har en stark trupp. Nueva Chicago fick bara 1-1 mot Sacachispas senast, trots att man var det bättre laget. Saknar tyngd framåt.

Övriga matcher i Primera Nacional under lördagskvällen:
21:00. Agropecuario – Almagro.
01:30. CA Estudiantes – Villa Dálmine.

**

I Primera B Metropolitana spelas sex matcher under lördagskvällen där samtliga, utom en, har avspark 21:00.

Jag vill främst flagga för två stycken matcher och då handlar det om Comunicaciones mot Talleres (R.E) och Justo José de Urquiza mot Colegiales.

I den första matchen har Comunicaciones sett stabila ut såhär långt – även fast man föll senast mot Defensores Unidos. Hemma mot ett betydligt mer begränsat Talleres (Avspark 21:00) bör man ses som klara favoriter.

Om vi blickar på mötet mellan Justo José de Urquiza och Colegiales (Avspark 21:00) är det egentligen mest uppseendeväckande att bortalaget Colegiales hittills är poänglösa. Visserligen har man bara spelat två matcher, då man stod över premiäromgången, men framförallt försvarsspelet har sett bedrövligt ut för laget som ifjol nådde två kvalfinaler.

Övriga matcher i B Metropolitana under lördagskvällen:
21:00. Argentino de Quilmes – Acassuso.
21:00. Canuelas – Deportivo Merlo.
21:00. San Miguel – Dock Sud.
23:10. Los Andes – Defensores Unidos.