Fredagskrönikan: Funderingar kring läget i Primera Nacional

Tre omgångar har spelats av Primera Nacional och ikväll inleds den fjärde. I veckans fredagskrönika funderar vi litegrann om läget i Primera Nacional efter tre spelade omgångar.

Det är alltid intressanta att djupdyka i dom lägre divisionerna av den argentinska fotbollen. Även om det forfarande är tidigt på säsongen kan det vara värt att fundera litegrann kring hur lagen har presterat såhär långt.

Belgrano ensamma i topp.
Det är hittills endast ett lag som tagit full pott, efter tre omgångar i Primera Nacional, och det är Belgrano. Även fast Córdobaklubben ännu inte har imponerat, rent spelmässigt, talar såklart tre raka segrar sitt tydliga språk.

Framförallt är det karaktären i laget som stuckit ut allra mest under inledningen av säsongen. Senast var Belgrano illa ute, hemma mot CA Estudiantes, men lyckades vända till seger under matchens slutminuter. Otroligt starkt gjort!

Cristian Chávez öser in mål.
Fyra mål på tre matcher imponerar och Cristian Chávez har fått en exceptionellt bra start på säsongen. Senast ledde dessutom hans mål till tre poäng när Almirante Brown besegrade Atlético Rafaela med 1-0.

Brown Adrogue störst överraskning såhär långt?
Sju poäng av nio möjliga och en andraplats i tabellen. Brown Adrogué imponerar såhär långt – och smyger hittills litegrann under radarn då få experter tror att dom ska nå hela vägen till uppflyttning.

Vad man dock ska komma ihåg är att Brown är en otroligt familjär förening där man haft kontinuitet på tränarposten i många år med Pablo Vicó – som dessutom bor på lagets hemmaplan. Den mustaschprydde tränaren har närmast blivit helgonförklarad i den lilla föreningen och har dessutom fått en gata uppkallad efter sig i Adrogué.

Atlético Rafaela är en stor besvikelse såhär långt.
Jag trodde, inför säsongen, att Rafaela skulle vara med i toppen av tabellen – och det kan man såklart fortfarande nå – men hittills ser det inte särskilt lovande ut. En poäng såhär långt in på säsongen och endast ett gjort mål framåt imponerar inte alls. Rafaela känns tunna framåt och kanske är det för mycket begärt att sätta sin tilltro till att Claudio Bieler ska fortsätta att producera mål?

**

Den fjärde omgången inleds ikväll med tre stycken matcher:

21:30. Brown Adrogué – Deportivo Morón.
01:00. Tristán Suárez – Alvarado.
01:10. San Martín de Tucumán – Estudiantes Rio Cuarto.