Copa Argentina under onsdagen: Banfield och Boca gick vidare

Onsdagen bjöd på två stycken matcher i Copa Argentina. I slutändan blev det avancemang för Banfield och Boca Juniors.

I kvällens tidiga match hade Banfield rätt stora problem med tredjedivisionslaget Dock Sud. Trots ett stort spelövertag för Banfields del lyckades ändå Dock Sud ta ledningen med dryga tio minuter kvar av den första halvleken. Javier Greco hette målskytten och han var utan tvekan Dock Suds bäste spelare genom hela matchen.

Banfield steppade upp under den andra halvleken och höjde tempot avsevärt. Juan Alvarez fixade kvitteringen efter en rörig situation innan Juan Manuel Cruz ordnade ledningsmålet. Just Cruz har tagit enorma kliv i sin utveckling under det senaste året. Nu behöver han bara höja målfrekvensen en smula.

Jesús Dátolo hoppade in med drygt tjugo minuter kvar och det var också han som ordnade slutresultatet till 3-1. Den rutinerade mittfältaren skickade iväg ett kliniskt avslut vilket målvakten inte hade en chans att reagera på.

I slutändan tog Banfield en planenlig seger, men Dock Sud ska ha beröm för sin insats och förtjänande mer än man tillslut fick.

**

Lite senare tog Boca Juniors sig an Central Córdoba de Rosario på Estadio Mario Alberto Kempes Córdoba. Detta blev en betydligt mer ojämn historia.

Boca vann, planenligt, med 4-1 efter att Nicolás Orsini gjort dubbla mål och Luis Vázquez, samt Exequiel Zeballos, gjort varsitt. Central Córdoba kämpade på, men hade inte mycket att sätta emot ett betydligt starkare Boca Juniors.