Söndagen i Copa Liga Profesional: River tappade en 2-0-ledning mot Racing

Söndagen i Copa Liga Profesional bjöd på flera intressanta matcher. Bland dessa tappade bl.a. River Plate en 2-0-ledning hemma mot Racing Club.

Vi börjar med kvällens höjdpunkt och den matchen vilken spelades mellan River Plate och Racing Club på Estadio Monumental i Buenos Aires. Över 70.000 åskådare tog emot spelarna och dessa bidrog till en fantastisk inramning.

River Plate inledde också matchen klart bäst. Under dom första fyrtiofem minuterna var hemmalaget väldigt dominanta och man hann också med att smälla dit två stycken mål.

Det första tillkom efter en väldigt fin individuell aktion ifrån Esequiel Barco. Mittfältaren dribblade sig förbi flera spelare innan han drog till med ett välplacerat skott vilket målvakten Gómez inte hade någon som helst chans på.

River fortsatte att trycka plattan i botten och 2-0-målet kom också bara en kort stund därefter. Ett fint kombinationsspel låg bakom där Santiago Simón skarvade vidare, till Nicolás De La Cruz, som i sin tur dundrade på ett stenhårt skott ifrån distans. Återigen var Gómez chanslös på målet och River kunde gå till halvtidsvilan med en 2-0-ledning.

Det var nog få som trodde att Racing skulle komma tillbaka, under den andra halvleken, men det var exakt detta man lyckades med. Efter varsitt mål av Enzo Copetti och Leonel Miranda knep Fernando Gagos lag en väldigt meriterande poäng på Monumental. River däremot måste såklart vara besvikna över att man vaskade bort en 2-0-ledning.

Nicolás De La Cruz jublar över sitt mål mot Racing Club under gårdagen.

**

Tidigare på kvällen hade Estudiantes besegrat Arsenal i en väldigt underhållande match. Dom sista fyrtiofem minuterna var särskilt händelserika och bjöd på en hel del saker åt båda hållen.

Två gånger om tog hemmalaget ledningen – först genom Pellegrini och sedan genom Leandro Díaz – men vid båda tillfällena kvitterade Arsenal inom loppet av bara några minuter. I slutändan avgjorde Mauro Boselli med sitt 3-2-mål och därmed har han gjort mål i samtliga fyra omgångar såhär långt in på säsongen.

I övrigt kan noteras att domaren Espinoza inte hade en av sina bättre kvällar. Förutom att han missade två solklara straffar, för Estudiantes, borde förmodligen även Leandro Díaz blivit utvisad efter en ful armbåge.

Samtidigt som denna match spelades besegrade Sarmiento ett starkt Unión med 2-1 på hemmaplan. Klubben ifrån Junín vände underläge 0-1 till seger efter mål av Jonathan Torres och Federico Andueza.

Leandro Díaz gjorde ett av målen när Estudiantes besegrade Arsenal med 3-2.

**

I söndagens sista match lyckades San Lorenzo knipa en poäng borta mot Argentinos Juniors. Matchen var inte särskilt välspelad och efter att Argentinos tagit ledningen, genom David Zalazar, kvitterade Ricardo Centurión under den andra halvleken.

Därmed tog San Lorenzo en viktig poäng, men storklubben är alltjämt fortfarande utan seger i årets turnering.