Lördagen i Copa Liga Profesional: Godoy Cruz bröt sin segerlösa svit och stormötet i Avellaneda regnade nästan bort

Under lördagskvällen rullade den fjärde omgången vidare i Copa Liga Profesional. Här kommer en kortare summering kring vad som skedde.

Vi bjöds på två tidiga matcher med mötena mellan Rosario Central och Godoy Cruz samt Colón mot Barracas Central. I slutändan blev det två stycken 2-1-segrar för Godoy – respektive Colón.

I matchen vilken spelades i Rosario var hemmalaget Central en stor besvikelse. Man hade enormt svårt att få till ett ordentligt anfallsspel och allt som oftast gick det på tok för långsamt. Emiliano Vecchio såg oinspirerad ut och Marco Ruben var nästan helt osynlig.

När lagen gick till halvtidsvilan var det mållöst på resultattavlan. Under matchens sista fyrtiofem minuter slog Godoy Cruz ut sina motståndare genom ett flertal vassa kontringar. Ledningsmålet kom efter att Martín Ojeda löpt igenom Centrals backlinjen och rullat bollen förbi en chanslös Gaspar Servio i målet.

Central fick dock en biljett in i matchen igen. Detta efter att Vecchios frispark tagit i muren och Ruben gjort en fin cykelspark in i mitten där Facundo Almada dök upp och nickade in kvitteringen. Men säg den glädje som varar för evigt. Lite drygt tio minuter senare slog Godoy Cruz till med en ny vass kontring. Ezequiel Bullaude hittade fram till Salomon Rodríguez som kunde placera in segermålet, mellan benen, på Servio.

Rosario Central hade ingen energi till att vaska fram ytterligare en kvittering utan inkasserade istället sin andra raka förlust. Godoy Cruz bröt sin svit utan seger och kunde ta säsongens första trepoängare.

Parallellt med denna match besegrade ett oinspirerat Colón Barracas Central med 2-1. Det satt dock långt inne för hemmalaget. Falcionis lag fick det inte alls att stämma och Barracas tog faktiskt också ledningen när Nicolás Ferreyra fixade 1-0 efter nitton minuters spel.

Colón pressade sedan på för en kvittering och fick utdelning, precis innan halvtidsvilan, genom Christian Bernardi. I den andra halvleken avgjorde Lucas Beltrán med sitt 2-1-mål och någonstans avgjordes matchen på Colóns individuella prestationer.

Därmed tog sig Falcionis manskap upp som gruppetta medan Barracas Central, alltjämt, är utan poäng i årets turnering efter fyra omgångar.

Martín Ojeda och Salomon Rodríguez firar Godoy Cruz segermål borta mot Rosario Central.

**

Matchen som spelades vid strax efter klockan elva på kvällen, svensk tid, bjöd egentligen inte på någonting som är värt att nämna. Aldosivi och Central Córdoba spelade en mållös tillställning i Mar del Plata där det mest raffinerande som skedde var att matchen blev uppskjuten p.g.a. att belysningen slocknade precis innan avsparken.

**

Kvällens sista match spelades, i ösregn, på Estadio Libertadores de América i Avellaneda mellan hemmalaget Independiente och gästerna Boca Juniors. Det regnade så pass mycket att hela spektaklet påminde mer om en vattenpolomatch än en fotbollsmatch.

Boca Juniors tog ledningen två gånger om, under den första halvleken, och båda gångerna var det genom Darío Benedetto. Independiente gav dock inte upp utan kunde kvittera genom Alan Soñora med endast tio minuter kvar av matchen.

I slutminuterna avbröts plötsligt matchen i tjugo minuter då man skulle försöka avlägsna lite vatten ifrån planen. Otroligt märklig tajming på det avbrottet med tanke på att planen hade varit vattenfylld under hela matchen.

Den delade poängen innebär att Boca Juniors placerar sig som trea i gruppen, med åtta poäng, medan Independiente ligger sexa med sina fem poäng.