Huracán vann en stökig tillställning på Estadio Tomás Adolfo Ducó mot Vélez Sarsfield

Estadio Tomás Adolfo Ducó. Det blev en stökig – och känslofylld afton när Huracán och Vélez Sarsfield smygöppnade den fjärde omgången under torsdagskvällen.

Huracán kom till gårdagens match med två raka förluster i ryggen. Stämningen i truppen har inte varit på topp sedan förlusten mot Arsenal i helgen och tränaren Frank Kudelka var också starkt kritiskt till lagets insats.

Igår visade man upp en helt annan glöd – och pressade ett Vélez Sarsfield som fortsatt famlar efter formen. Matchens förgrundsfigur var utan tvekan Matías Cóccaro. Anfallaren var inblandad i det mesta som skedde offensivt och inledde med att lyckas få Lautaro Giannetti utvisad redan efter tjugoåtta minuters spel.

Därefter öppnade Jhonatan Candia målskyttet, ifrån straffpunkten, med endast sju minuter kvar av halvleken. Strax därpå var det dags igrn för Cóccaro att sätta ett avtryck i matchen. Ett perfekt slaget inlägg ifrån Candia hittade pannan på Cóccaro som skickade dit 2-0-målet.

Huracán fick återigen jubla under gårdagen.

Huracán var det bättre laget i det mesta som skedde – och Vélez skapade faktiskt ingenting under dom inledande fyrtiofem minuterna. Utvisningen hjälpte såklart inte till och även fast Luca Orellano – samt Franco Díaz gjorde varsin gedigen andra halvlek hjälpte det föga.

Hemmalaget föll tillbaka i planen och satsade på att slå ut Vélez Sarsfield genom kontringar. Matchen slutade 2-0 och Huracán bröt därmed sin, visserligen korta, men ack så tunga förlustsvit.