Tisdagen i Copa Liga Profesional: Racing krossade Argentinos Juniors

Under tisdagskvällen avslutades den tredje omgången av Copa Liga Profesional. Här kommer en kortare summering kring vad som skedde.

Vi fick ingen tidig match, under gårdagen, utan fick endast nöja oss med dom sena avsparkstiderna. Strax efter klockan elva på kvällen drog två matcher igång parallellt med varandra. Patronato tog emot Talleres i Paraná, samtidigt som Unión gjorde samma sak med Tucumán i Santa Fe.

I den första matchen hände inte särskilt mycket. Båda lagen bjöd faktiskt på en rakt igenom undermålig tillställning och varken Patronato, eller Talleres, har rosat marknaden såhär långt in på säsongen. Att bortalaget saknade Diego Valoyes, Michael Santos och Federico Girotti märktes såklart.

Gårdagens match slutade mållöst och det var förmodligen säsongens, hittills, minst välspelade tillställning i Copa Liga Profesional.

Parallellt var Unión snäppet bättre än Tucumán. Trots detta dröjde det ända till den andra halvleken innan segermålet kom. Jonathan Alvez fixade tre poäng till Santa Fe-klubben. Tack vare dessa, toppar man nu sin zon samt är obesegrade efter tre omgångar.

Unión fick jubla under gårdagen.

**

Omgången avslutades med två stycken matcher vilka spelades i såväl Santiago del Estero – som Avellaneda.

I den första matchen möttes Central Córdoba och Colón. Här var bortalaget det klart bästa laget genom hela matchen. I slutändan vann man med 2-0 och båda målen kom under den andra halvleken.

Det första tillkom efter en fin aktion ifrån Ramón Ábila. Nyförvärvet ifrån Boca Juniors gjorde sina första minuter för Colón, under gårdagen, när han byttes in istället för Lucas Beltrán. Vid ledningsmålet tog sig Ábila förbi målvakten och, längst ner vid kortlinjen, lyckades han få in bollen till Pulga Rodríguez som kunde göra 1-0. På resprisen syntes det att bollen var utanför kortlinjen, precis innan Ábila hann upp den, men det var oerhört svårt att se detta när det skedde live.

Fem minuter senare fixade Facundo Gárces 2-0 till Colón. Detta efter att Rafaela Delgado nickat, snett inåt bakåt, till Gárces som sedan själv kunde nicka in matchens sista mål. Colón har inlett säsongen bra och tagit sju av nio poäng. Även Central Córdoba har gjort det skapligt, sett till förutsättningarna, och står kvar på fyra poäng.

Samtidigt som denna match spelades besegrade Racing Club Argentinos Juniors i Avellaneda. Hemmalaget öppnade tidigt målskyttet när Javier Correa rann igenom och chippade över en utrusande Federico Lanzillotta till 1-0. Samme Correa fick sedan, endast en kort stund därefter, lämna planen efter att ha fått en skadekänning.

Under inledningen av den andra halvleken utökade Carlos Jonás Alcaraz till 2-0 med ett elegant nickmål. Argentinos hade det väldigt jobbigt och trots att man har inlett säsongen bra, med sex poäng såhär långt, stod man inte alls att känna igen under gårdagen.

Javier Correas ersättare, Enzo Copetti, fixade sedan 3-0 efter en utsökt framspelning av Gabriel Hauche som klackade bollen i djupled. Copetti tackade med att leverera en elegant chipp över Lanzillotta.

Racing tog därmed sin första seger för säsongen, är fortfarande obesegrade och lyckades, för en gångs skull, hålla fast vid en ledning.