Lördagens matcher: Segrar för Arsenal och Estudiantes

Under lördagen drog den tredje omgången, av Copa Liga Profesional, igång med tre stycken matcher. Här kommer en kortare summering kring vad som skedde.

Kvällen inleddes på Estadio Julio Humberto Grondona med mötet mellan hemmalaget Arsenal och gästerna Huracán. Båda två kom ifrån varsin förlust, i den föregående omgången, och ville studsa tillbaka in på vinnarspåret igen.

Huracán inledde matchen klart bäst och tog också ledningen genom Jonas Acevedo. Mittfältaren nådde högt på ett inlägg ifrån höger och nickade via bägge stolparna och in i mål.

Arsenal gav dock inte upp på något sätt, samtidigt som Huracán inte var förmögna att avgöra matchen med ett 2-0-mål. I slutet av den första halvleken tilldelades Arsenal en straffspark – efter en väldigt stökig situation. Fram klev Sebastián Lómonaco, som även nätade i premiären mot Rosario Central, och placerade dit kvitteringen för hemmalaget. 

Spelmässigt hade Huracán mer av bollinnehavet, men Arsenal skapade avsevärt många fler målchanser och kändes mer tydliga i sitt sätt att spela. Tillslut fick hemmalaget också dit segermålet när San Lorenzo-lånet, Alexander Díaz, styrde in 2-1 med drygt tio minuter kvar på matchklockan.

Tack vare Díaz mål tog Arsenal säsongens första seger. Huracán däremot inkasserade sin andra raka förlust. På något sätt känns det väldigt typiskt dom att inleda säsongen med en seger för att sedan följa upp detta med två raka förluster.

Arsenal och Alexander Díaz hade all anledning att jubla under gårdagen.

**

Lördagenskvällens nästa drabbing utkämpades mellan Estudiantes och Lanús i La Plata. Planen på Estadio Jorge Luis Hirschi var allt annat än bra och det påverkade också matchbilden betänkligt. Det syntes att båda lagen hade svårt att bemästra det ojämna underlaget och kvalitén på matchen blev därefter.

Trots detta lyckades ändå Estudiantes få med sig en ledning in till pausvilan. Yonathan Cabral tog bollen, klumpigt, med handen och domaren dömde straff för hemmaplaget. Fram klev Mauro Boselli och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Manuel Castro var sedan en hårsmån ifrån att utöka Estudiantes ledning, men bollen slank precis utanför och 1-0 stod sig halvleken ut. Under matchens sista fyrtiofem minuter fortsatte hemmalaget att vara det bästa laget. Efter lite flipperspel hamnade bollen tillslut hos Leandro Díaz som dunkade dit 2-0, med vänsterfoten, upp i målvaktens ena kryss.

Visserligen lyckades Lanús reducera till 1-2, men överlag kom man inte upp i någon önskvärd nivå. Anfallsspelet såg ofta långsamt – och trubbigt ut samtidigt som försvarsspelet fortsätter att vara svajigt.

För Estudiantes del innebar segern att man nu tagit full pott efter tre omgångar – något man är ensamma om – och toppar sin zon i överlägsen stil. Under den nästkommande veckan väntar kvalspel till Copa Libertadores mot chilenska Audax Italiano.

Mauro Boselli gjorde mål för tredje matchen i rad, när Estudiantes besegrade Lanús med 2-1, under lördagskvällen.

**

I kvällens sista match spelade Vélez Sarsfield och Independiente oavgjort på Estadio José Amalfitani i Buenos Aires. Matchen saknade absolut inte chanser, men det mest bestående intrycket var mötets aggressivitet – och stökighet. Domaren delade ut ett rött kort till vardera lag och Vélez tränare, Mauricio Pellegrino, fick se avslutningen av matchen ifrån läktaren.

Hemmalaget var klart närmast segern och träffade också stolpen vid ett flertalet tillfällen. Det oavgjorda resultatet bidrog knappast till någon positiv känsla för något av lagen utan intrycket är att det inte riktigt lyfter, just nu, för varken Vélez Sarsfield eller Independiente.

**

Ikväll fortsätter omgång 3 med följande matcher:

21:00. Platense – Sarmiento.
23:15. Boca Juniors – Rosario Central.
01:30. Newell’s Old Boys – River Plate.