Onsdagen i korthet: Julián Álvarez hade uppvisning på Estadio Monumental

Omgång 2 rullade vidare under onsdagen och vi bjöds på tre stycken matcher i Copa Liga Profesional.

Kvällen inleddes på Estadio José Dellagiovanna där hemmalaget Tigre tog emot Central Córdoba. Bortalaget inledde matchen klart bäst och tryckte också tillbaka Tigre som fick kämpa hårt för att hålla nollan intakt.

Tigre såg dock ut att reda ut stormen, precis lagom till halvtidsvilan, när Renzo López gav gästerna ledningen med ett hårt – och välplacerat avslut. Under den andra halvleken steppade Tigre upp i nivå och matchen jämnades ut.

Dessvärre såg det inte ut att bli några poäng för Diego Martínez manskap, men plötsligt dök inhopparen Mateo Retegui upp, i straffområdet, och fixade kvitteringen på tilläggstid. Därmed har Tigre inlett säsongen med två raka 1-1-matcher medan Central Córdoba har tagit fyra – av sex poäng såhär långt.

**

Strax efter klockan elva på kvällen tog Aldosivi emot Boca Juniors på hemmaplan i Mar del Plata. Det var välfyllda läktare som mötte spelarna där flera tusen Boca-supportrar hade köpt upp stora delar av dom biljetter som släppts på dom ”neutrala läktarna”.

Boca Juniors inledde också matchen bäst. Efter sexton minuters spel skar en fin djupledspassning, ifrån Benedetto, fram till Villa som rundade målvakten och lade in ledningsmålet för Boca.

Under den första halvleken handlade det mest om gästerna. Battaglias lag höll i bollen på ett bra sätt och tog sig konstant till farliga lägen. Efter halvtidspausen vaknade emellertid hemmalaget till liv en aning. Dock inte bättre än att Villa kunde utöka Bocas ledning till 2-0.

Aldosivi tröstmålade på tilläggstid, genom Martín Cauteruccio, men särskilt nära någon poäng var Martín Palermos lag aldrig.

Sebastián Villa blev tvåmålsskytt mot Aldosivi.

**

I kvällens sista match chockade Patronato hemmalaget River Plate på Estadio Monumental. Detta när Gabriel Gudiño, via foten på Paulo Díaz, fixade 1-0 för gästerna redan efter sex minuters spel.

River Plate skakade dock, tämligen snabbt, av sig detta baklängesmål och kvällens stora behållning stavades Julián Álvarez. Det ser inte ut att finnas något tak för hur bra den unge storstjärnan i River Plate kan bli. Med ett praktfullt hattrick bidrog Álvarez starkt till att hemmalaget vände på steken och vann.

Det första målet tillkom efter en fin krosspassning av David Martínez, vilken hittade ut till Marcelo Herrera på högerkanten som på ett tillslag slog in den till mitten till Álvarez. Anfallaren tog först emot den innan han nickade bollen förbi Patronatos målvakt till 1-1.

Álvarez andra mål var en riktig delikatess. En djupledspassning ifrån Enzo Fernández hittade fram till anfallaren som drog på ett stenhårt skott vilket målvakten inte hade en chans att reagera på. Under inledningen av den andra halvleken fullbordade sedan Álvarez sitt hattrick efter att ha blivit framspelad av Tomás Pochettino.

River Plate var väldigt dominanta under hela matchen och kunde ha vunnit med betydligt större siffror. Inhopparen Juan Quintero fastställde slutsiffrorna till 4-1 efter att ha varit skoningslös ifrån straffpunkten med dryga tio minuter kvar på matchklockan.

Därmed fick Gallardos manskap en snabb revansch efter den snöpliga premiärförlusten mot Unión. För Patronatos del blev det ytterligare ett nederlag efter premiärförlusten mot Argentinos Juniors.