Julián Álvarez imponerande siffror i River Plate

Igår stod han för ett imponerande hattrick mot Patronato. En motståndare som blivit lite av en favorit för Julián Álvarez på senare tid. Överhuvudtaget har River Plates anfallare en oerhört imponerande statistisk för storklubben.

Gårdagen på Estadio Monumenatal tillhörde Julián Álvarez ifrån början till slut. Hans hattrick mot Patronato genererade säsongens första trepoängare till River Plate och huvudpersonen själv var såklart nöjd med insatsen.

”Vi gjorde en bra match. Under vissa perioder skulle vi ha hanterat bollen lite mer. Målen? Så länge dom främjar laget – är jag där. Jag gör målen tack vare dom (lagkamraterna). Vi arbetar inom laget för att det ska resultera i mål framåt”.

Med gårdagens mål passerade Álvarez Nacho Scocco i antalet mål under Marcelo Gallardos era i klubben. Totalt har Álvarez nu gjort 39 mål på endast 98 matcher – Scocco gjorde 38 mål på 90 matcher. I skrivande stund är Álvarez dessutom bara två mål bakom Lucas Alario och 16 mål upp till Rafael Borré – som är den meste målgöraren under Gallardos sejour i storklubben. Borré gjorde dock sina 55 mål på 149 matcher i River Plates tröja.

Om man tittar på dom senaste sex månaderna är Álvarez målproduktion ännu mer imponerande. Som bekant vann han skytteligan i höstas på arton gjorda mål. Däribland återfanns bl.a. fyra mål mot Patronato, som tillsammans med gårdagens tre, gör att anfallaren nu gjort sju mål på två matcher mot just klubben ifrån Paraná.

Ifall man kollar på dom tio senaste matcherna med River Plate har Álvarez gjort mål i sex av dessa och totalt har det blivit 12 mål – mer än ett mål per match. Gårdagens hattrick var också Álvarez tredje i River Plates tröja och samtliga har kommit under det senaste halvåret.

Det står utom alla tvivel att Julián Álvarez är en av Marcelo Gallardos viktigaste spelare just nu. Att Manchester City knep honom för endast runt 24.000.000 euro får nästan anses som en stöld i sammanhanget.