Tisdagens matcher: Segrar för Argentinos, Central, Independiente, Estudiantes och Lanús

Omgång 2 började rulla, under tisdagen, i Copa Liga Profesional. Här är en kortare summering kring vad som skedde.

Det är tajt mellan omgångar i Argentina just nu. Premiäromgången hann precis ta slut innan omgång 2 drog igång. Först ut, under gårdagen, var mötet mellan Argentinos Juniors och Newell’s Old Boys på Estadio Diego Armando Maradona i Buenos Aires.

Hemmalaget var det klart bästa laget, genom hela matchen, och tog också ledningen redan under den första halvleken. Gabriel Ávalos drog på ett välplacerat distansskott som Newell’s Iván Arboleda inte kunde avstyra.

Just Ávalos vara matchens förgrundsfigur och väldigt delaktig i det mesta som skedde offensivt för Argentinos. Newell’s hade stora problem såväl defensivt – som offensivt och kom aldrig riktigt in i matchen.

Under den andra halvleken trummade Argentinos vidare – och utökade också sin ledning tämligen omgående. Efter ett fint anfall hittade Ávalos fram till den 19-årige Matías Galarza som, med ett behärskat avslut, satte dit sitt allra första mål i Primera Division.

Efter detta försvann det lilla försvarsspel, som funnits, hos Newell’s Old Boys. Argentinos kom i attack efter attack och tillslut ramlade även trean in bakom Arboleda.

Återigen var det Ávalos som, med ett distinkt avslut, dundrade upp 3-0 i målvaktens vänstra kryss. Argentinos hade sedan bud på ytterligare några mål, men matchen slutade 3-0 och Militos lag tog därmed sin andra raka seger i årets turnering.

Gabriel Ávalos var matchens profil mot Newell’s Old Boys med sina dubbla mål och en assist.

**

Strax efter klockan elva på kvällen drog två matcher igång parallellt med varandra. I båda två gick hemmalaget segrande ur tillställning med 1-0.

Rosario Central besegrade Vélez Sarsfield efter att Christian Báez gjort matchens enda mål under den andra halvleken. En hörna nickades undan av en Vélez-försvarare och hamnade framför fötterna på Báez, som på halvvolley dundrade upp segermålet i nättaket.

Tre oerhört viktiga poäng för Rosario Central som endast fick med sig en pinne, ifrån premiären, borta mot Arsenal Sarandí.

Parallellt med denna match besegrade Independiente Arsenal med 1-0 efter att inhoppare Tomás Pozzo avgjort i den andra halvleken. Annars gjorde Arsenal en hyfsad insats och kunde mycket väl ha fått utdelning på några av sina chanser.

Independiente imponerade inte alls och det finns fortfarande väldigt mycket att jobba på för Domínguez och hans manskap. Dock ger gårdagens seger, åtminstone, en viss arbetsro. Om än en tillfällig sådan.

**
Runt halv två på natten drog ytterligare två matcher igång parallellt med varandra. Denna gång i form av Huracán mot Estudiantes och Lanús mot Barracas Central.

I den förstnämnda matchen bjöds publiken på en väldigt raffinerade – och underhållande tillställning där bortalaget Estudiantes tog ledningen redan efter tretton minuters spel. Fernando Zuqui, som f.ö. var planens gigant, drog på ett lågt och kraftfullt avslut som Marcos Díaz inte hade en chans på.

Huracán återhämtade sig – och kvitteringen kom genom Jhonatan Candia, på straff, strax innan halvtidspausen. Estudiantes kom sedan ut med full kraft redan ifrån avsparken av den andra halvleken.

Mauro Boselli gjorde sitt andra mål för säsongen efter endast en handfull sekunder. Därefter ökade Leandro Díaz på, några minuter senare, till 3-1. Estudiantes ser otroligt starka ut, framförallt offensivt, och kan säkerligen vara med i guldracet långt in på säsongen.

Mauro Boselli gjorde mål för andra matchen i rad.

Huracán ska dock ha en stor eloge för att man inte gav upp under gårdagen och man hittade också in med en reducering. Återigen var det Jhonatan Candia som dök upp i straffområdet, och denna gång fixade han 2-3 med en välplacerad nick.

Huracán hade sedan ytterligare chanser till en kvittering. Med tanke på att Estudiantes blev reducerade till tio man ökade också, logiskt nog, trycket mot Andújars målbur. Bortalaget höll dock undan och kunde bärga sin andra raka seger för säsongen.

I matchen som spelades parallellt besegrade Lanús Barracas Central med 2-0. Det var klasskillnad redan ifrån avsparken och genom två mål, redan under den första halvleken, av José López och Pepe Sand kunde hemmalaget säkra tre poäng.

Den andra halvleken bjöd inte på särskilt mycket förutom att Ángel González, i Lanús, brände ett hundraprocentigt läge vilket nästan var svårare att missa, än att göra mål på. Tre poäng var oerhört välkommet för Lanús del efter premiärförlusten mot Huracán.