Några tankar om premiäromgången i Primera Nacional: Almirante Brown imponerade

Premiäromgången i Primera Nacional är färdigspelad och här kommer några tankar efter den första omgången.

Almirante Brown och Cristian Chávez.
Almirante Brown var det laget som imponerade mest under premiäromgången i Primera Nacional. Visserligen hamnade man i underläge, mot Chacarita Juniors, under inledningen av den andra halvleken, men Almirante vände på steken genom ett praktfullt hattrick av Cristian Chávez.

Den f.d. Independiente -, Aldosivi – och Central Córdoba-anfallaren har varit stekhet sedan han kom till Almirante Brown, under fjolåret, och han blir kanske tungan på vågen för att Almirante ska lyckas gå upp till Primera Division till hösten.

Nueva Chicago ser bättre ut än på flera säsonger.
Precis som jag hoppades på i min inför-säsongen-artikeln är Nueva Chicago bättre än på flera säsonger – något som visserligen kanske inte är särskilt svårt då man varit en smärre katastrof dom senaste åren.

I premiären mot Ferro gjorde man en bättre insats än vad förlusten med 1-0 visade. Chicago var faktiskt det bästa laget på planen i måndags och förtjänade minst en pinne. Förhoppningsvis kan man bygga vidare på detta och då kommer Chicago att bli farliga under säsongens gång.

Nykomlingarna plockade poäng.
Ingen av dom fyra nykomlingarna förlorade sina premiärmatcher. Chaco For Ever, Flandria och Sacachispas bärgade samtliga en pinne vardera medan Deportivo Madryn besegrade Agropecuario. Detta trots att man blev reducerade till tio man.

Såhär slutade matcherna i premiäromgången:
Deportivo Morón – Tristán Suárez. 0-0.
Villa Dálmine – Guillermo Brown. 1-2.
Flandria – Defensores de Belgrano. 1-1.
Deportivo Madryn – Agropecuario. 1-0.
Almagro – CA Mitre. 2-1.
Temperley – San Martín de Tucumán. 1-2.
Alvarado – Sacachispas. 1-1.
Gimnasia Jujuy – Brown Adrogue. 3-3.
All Boys – Atlanta. 1-0.
Almirante Brown – Chacarita Juniors. 4-2.
Deportivo Maipú – Independiente Rivadavia. 1-1.
Gimnasia Mendoza – San Martín de S.J. 0-1.
Club Güemes – CA Estudiantes. 1-1.
Estudiantes Rio Cuarto – Instituto. 1-1.
San Telmo – Chaco For Ever. 1-1.
Deportivo Riestra – Santamarina. 2-0.
Nueva Chicago – Ferro. 0-1.
Belgrano – Atlético Rafaela. 1-0.