Söndagen i Copa Liga Profesional: Bergessio avgjorde för Platense och Colón knep en pinne på La Bombonera

Söndagen i Argentina bjöd inte på särskilt många mål. Dessutom avslutades dagen med ett poängtapp som många nog, på förhand, inte trodde skulle ske.

Copa Liga Profesional inleddes, under söndagen, med mötet mellan Racing Club och Gimnasia i Avellaneda. Detta blev en händelserik match vilken dessvärre inte bjöd på några mål. Däremot var det nära vid ett flertalet tillfällen.

Racing tilldelades t.ex. en straff, under slutet av den första halvleken, efter att ytterbacken Mena blivit nerdragen i straffområdet. Javier Correa steg fram och sköt en svag straff vilken Gimnasias målvakt, Rodrigo Rey, kunde avvärja.

Hemmalaget var det bättre laget genom hela matchen, men i takt med att minuterna fortlöpte, och målen uteblev, steg också frustrationen. Samtidigt var Gimnasia långtifrån ofarliga i sina omställningar och Johan Carbonero hotade Racings backlinje vid ett flertal tillfällen.

Matchen slutade mållös och Fernando Gago har lite att fundera kring Racings anfallsspel framöver.

Mötet mellan Racing Club och Gimnasia slutade mållöst i Avellaneda.

**

Senare på kvällen tog Platense emot Talleres på hemmaplan. Även denna match såg ut att snuva oss på mål då båda lagen brände lägen i en, tillsynes, aldrig sinande ström.

Tillslut fick dock hemmalaget in matchens enda mål. Ett inlägg ifrån höger hittade pannan på den 37-årige återvändaren, Gonzalo Bergessios, panna. Klockan hade börjat ticka upp mot den sista tilläggsminuten när anfallaren stack fram sitt huvud och fixade tre poäng till Platense.

En tung förlust för Talleres som saknade både Diego Valoyes och Michael Santos pga. av skador.

**

I söndagens – och hela omgångens sista match ställdes Boca Juniors mot Colón på La Bombonera i Buenos Aires. Hemmalaget, med Darío Benedetto tillbaka i klubben, försökte omgående tag i matchen. Colón var emellertid pigga under inledningen och såväl Pulga Rodríguez – som Facundo Farías presenterade sig.

Boca tog ändå ledningen efter 23 minuters spel när ett inlägg ifrån vänster, signerat Villa, hittade pannan på Darío Benedetto. Anfallaren skakade av sig sin bevakare och dök upp klockrent i tajming med inlägget.

Colón fortsatte att spela bra och tillslut kom kvitteringen i matchens slutskede. En hörna ifrån vänster klackades vidare av Pulga Rodríguez och i mitten dök en fristående Lucas Beltrán upp. Lånet ifrån River Plate jublade framför La 12 och givetvis ska även Pulgas genialitet belysas. Anfallarens vackra klack ställde hela Bocas backlinje och återigen visar han upp vilken otroligt skicklig spelare han är.

Boca Juniors tappade därmed två poäng redan i premiären av ligaspelet. Spelet såg stundtals inte särskilt bra ut och man har haft svårt att hitta en tydlig linje, i spelidén, sedan Sebastián Battaglia tog över.