Sebastián Battaglia: ”Vi gick delvis ner oss efter ledningsmålet”

Boca Juniors tränare, Sebastián Battaglia, var allt annat än nöjd med gårdagens resultat mot Colón där Boca endast fick med sig en poäng ifrån mötet på La Bombonera.

Sebastián Battaglia och Boca Juniors såg ut att gå mot tre poäng när Colón plötsligt kvitterade efter en hörna. Efteråt var det en samlad – och något besviken tränare i Battaglia som mötte den argentinska pressen.

”Vi är såklart mycket besvikna, med tanke på att dom kvitterar med endast fem minuter kvar och på en fast situation. I den andra halvleken hände inte särskilt mycket. Vi tappade mycket boll och, som jag sa, kvitterade dom när matchen, i princip, var slut. Det är det som gör oss mest besvikna”.

Boca spelade inte särskilt bra, under långa stunder av matchen, och även Battaglia själv höll med om detta.

”Det kan delvis ha varit som så att vi gick ner oss i kvalité efter ledningsmålet. Det finns såklart alltid saker att förbättra och detta är en sådan sak”.

Boca Juniors mål gjordes av Darío Benedetto som också gjorde sin officiella återkomst i den gulblåa tröjan. Battaglia var nöjd med att anfallaren dels fick göra mål, men också kunde få lite välbehövliga minuter i benen.

”Det var viktigt att ”Pipa” fick dom minuterna som han fick och samtidigt att han fick göra mål. Detta eftersom det alltid är viktigt för en anfallare att göra mål”.

Battaglia var mindre nöjd med gårdagens resultat mot Colón.

Avslutningsvis förkunnade Battaglia att han ser fram emot onsdagens möte med Aldosivi. Samtidigt tyckte tränare att det är orättvist att dessa fått två dagars mer vila än Boca.

”Samtliga spelare avslutade matchen friska, nu fokuserar vi på onsdagens möte. Vi har få dagars vila, medans Aldosivi spelade två dagar innan oss. Jag kan tycka att det är ganska mycket mer vila jämfört med vad vi får”.

Boca Juniors möter Aldosivi, i Mar del Plata, på onsdag klockan 23:15 – svensk tid.