Lördagens matcher: Unión chockade River Plate

Vi bjöds på tre stycken matcher, i Primera Division, under lördagen och givetvis levererades också en ordentlig skräll.

Lördagenskvällen inleddes på Estadio Tomás Adolfo Ducó i Buenos Aires. Huracán tog emot Lanús och det blev en väldigt händelserik inledning.

Huvudpersonen under denna raffinerade inledning på matchen var ingen mindre än Matías Coccaro. Anfallaren med den iögonfallande mustaschen, den passionerade spelstilen och det frenetiska målfirandet fick all anledning att jubla under gårdagen.

Redan efter nio minuters spel utnyttjade Coccaro ett grovt misstag ifrån såväl mittbacken Braghieri – som målvakten Monetti i Lanús. Dom båda kunde inte bestämma sig för vem som skulle ta hand om bollen och då valde Coccaro att passa på. Anfallaren snodde åt sig bollen och rullade in ledningsmålet för Huracán.

Matías Coccaro gjorde matchens enda mål när Huracán besegrade Lanús med 1-0 under lördagskvällen.

Några minuter senare var olyckan framme igen för Lanús och återigen var Coccaro inblandad. Kevin Lómonaco kom på mellanhand och rev ner anfallaren, i ett friläge, som renderade i en solklar utvisning. Den inledande kvarten på årets säsong var onekligen dyster för Lanús vidkommande och den resterande delen av matchen präglades av detta.

I slutet av den första halvleken åkte Braghieri på en otäck huvudskada och fick föras med ambulans till sjukhuset för vidare kontroller. Rapporterna därifrån var dock positiva och mittbacken verkar ha klarat sig med en lättare hjärnskakning.

Huracán höll undan och vann med 1-0. Därmed fick Frank Kudelkas lag en utsökt start på säsongen och givetvis var det också skönt att man redan har fått igång målskyttet på Matías Coccaro.

**

Vid klockan elva på kvällen tog Unión emot River Plate i Santa Fe. Fullsatta läktare bjöd på en tilltalande inramning där bortalaget inledde matchen bäst.

Marcelo Gallardo valde att starta med både Nicolás De La Cruz – och Juan Quintero på mittfältet. Detta bidrog till extra mycket kreativitet som var ytterst nära att resultera i ett ledningsmål.

Unión försvarade sig dock väldigt bra. Man låg rätt i sina positioner och stängde av ytorna centralt i planen på ett effektivt sätt. Dessutom sårade man River Plate flera gånger genom främst vänsterkanten där Gastón González stundtals hade lekstuga.

Gastón González var pigg på Unións vänsterkant.

I den andra halvleken kom matchens enda mål när domaren Néstor Pitana hittade en straff som inte existerade för hemmalaget. Reprisen visade att Armani tog klockrent på bollen och det fanns ingenting som tydde på att det borde ha blivit straff för Unión.

Hemmalaget tackade dock för denna gåva. Fram steg Mauro Luna Diale och han gjorde inga misstag utan skickade dit segermålet för Unión. Därmed bröt Santa Fe-klubben en 32-årig lång svit utan seger, mot just River Plate, på hemmaplan.

**

I kvällens sista match visade Ricardo Zielinskis manskap att man blir att räkna med framöver. Detta efter att ha varit klassen bättre än Independiente och vunnit med 2-1.

Hemvändaren Mauro Boselli visade sin klass och nickade in ledningsmålet under inledningen av den andra halvleken. Mittbacken Agustín Rogel ökade på, även det på nick, några minuter senare och banade väg för tre poäng.

Independiente lyckades visserligen få in en reducering, genom Joaquín Laso, men överlag gjorde inte Domínguez lag någon vidare insats. Det finns mycket att jobba på framöver för Independientes del och detta var långtifrån den starten man hade hoppats på.

**

Under söndagen avslutas premiäromgången med följande tre matcher:

21:00. Racing Club – Gimnasia.
23:15. Platense – Talleres.
01:30. Boca Juniors – Colón.