Premiärdagen i Argentina: Segrar för Sarmiento, Argentinos, Newell’s och Central Córdoba

Det blev en relativt fartfylld premiärdag när den argentinska ligan inleddes under torsdagen.

Äntligen var det dags för premiären av Copa Liga Profesional, under torsdagen, och med fyra stycken matcher drog den nya säsongen igång.

Först ut var mötena mellan Sarmiento och Tucumán, i Junín, samt Patronato och Argentinos Juniors i Paraná. I den förstnämnda matchen besegrade hemmalaget sina motståndare efter att Lisandro López gjort matchens enda mål under den andra halvleken. Målet var väldigt elegant där Lisandro, med en elegant chipp, lämnade Tucumáns målvakt chanslös.

Lisandro López mål var en delikatess.

Lisandro López, som anslöt till Junínklubben inför den här säsongen, inledde i anfallet tillsammans med Jonathan Torres och presenterade sig på bästa möjliga sätt inför sin nya hemmapublik. Drygt 9000 åskådare hade tagit sig till Estadio Eva Perón och dessa bjöd på en tilltalande inramning.

Parallellt var Argentinos Juniors klassen bättre än ett Patronato, vilka hade ett nysnickrat anfallspar i Jonathan Herrera och Lucas Barrios. Det dröjde dock till matchens slutskede innan Argentinos fick in sitt segermål. Inhopparen Thiago Nuss fixade samtliga tre poäng till bortalaget i den 91:e spelminuten.

**

Lite senare på kvällen tog Newell’s Old Boys emot Defensa y Justicia på Estadio Marcelo Bielsa. Ett ordentligt test för Rosarioklubben och dess nye tränare Javier Sanguinetti.

Newell’s genomförde en gedigen match och vann tillslut också efter att Francisco González avgjort efter knappa timmen spelad. Defensa y Justicia fick det extra jobbigt redan under den första halvleken när Nazareno Colombo visades ut – en tackling som förmodligen bara skulle ha renderat i ett gult kort.

Leonel Vangioni stod för en fin insats i sin återkomst för Newell’s Old Boys.

Parallellt besegrade Central Córdoba nykomlingen Barracas Central i ett väldigt varmt Santiago del Estero. Hemmalaget vann efter en avslutning som innehöll tre mål – två för Central Córdoba och ett för Barracas – inom loppet av några fåtal minuter. I slutändan vann hemmalaget med 3-1.

**

Ikväll fortsätter premiäromgången med följande matcher:

21:00. Arsenal – Rosario Central.
23:15. Vélez Sarsfield – Aldosivi.
23:15. Godoy Cruz – Tigre.
01:30. Banfield – San Lorenzo.