Juan Quintero var tillbaka på Monumental med nummer 10 på ryggen: ”Glad över att ha gjort min första match på Monumental igen”

Juan Quintero var tillbaka igen, på Estadio Monumental, i River Plates matchtröja under gårdagen när storklubben genrepade mot Vélez Sarsfield. Givetvis bar den colombianske mittfältaren nummer 10 på ryggen.

Det var feststämning på Estadio Monumental, under gårdagskvällen, trots att mötet i fråga endast handlade om en vanlig träningsmatch. Lucas Pratto var tillbaka på Monumental, om än i en annan matchtröja, och anfallaren kramade om Marcelo Gallardo samt fick ta emot ett plakat ifrån storklubben. Samtidigt ekade läktarsången; ”El que no salta murió en Madrid” – den som inte hoppar dog i Madrid – på läktarna.

En annan person som också var tillbaka på Monumental var Juan Quintero. Den colombianske mittfältare är ett av flera nyförvärv, i River Plate, inför den kommande säsongen och han togs emot med öppna armar.

Några åskådare var kanske förvånade över att se mittfältaren i tröja nummer 10. Denna har nämligen, fram tills nu, tillhört Jorge Carrascal, men Quinteros landsman gick med på att överlämna den till sin nye lagkamrat. Quintero själv medger att han har pratat ganska frekvent med Carrascal under dom senaste dagarna.

”Jag har pratat mycket med honom. Han måste ha mycket tålamod. I det mest oväntade ögonblicket kommer han att få möjligheten igen. I River Plate måste du ha självbehärskning, karaktär och personlighet”.

Carrascal har istället tagit hand om matchtröjan med nummer 25 istället. Dessutom har tränaren Gallardo tankar på att använda honom som nia istället för på kanten, eller som offensiv mittfältare.

Under lördagens träningsmatch mot Vélez Sarsfield hoppade Juan Quintero in under den andra halvleken. Han stod för ett lovande inhopp där kvalitéer ifrån den förra sejouren med River Plate syntes tydligt.

”Jag är glad över att ha gjort min första match (igen) på Estadio Monumental. Jag vet vad Gallardo vill ha ut av oss, för mig är det inga konstigheter. Det gäller att vara förberedd så att man kan prestera ute på planen”.

Juan Quintero har spelat dom senaste säsongerna i kinesiska Shenzhen. Dock blev det ingen trevlig upplevelse eftersom det slutade med att mittfältare inte fick sin lön utbetald som lovat. Trots detta avfärdar huvudpersonen inte fler äventyr i framtiden.

”Man vet aldrig. Denna (karriären) är nämligen ännu inte över”.

River Plates träningsmatch, som fick namnet Copa Juan Gilberto Funes (hyllning till den f.d. anfallaren), mot Vélez Sarsfield slutade mållöst. Härnäst väntar premiären i Copa Liga Profesional, borta mot Unión, om knappt en vecka. För Vélez vidkommande är premiären redan på fredag, mot Aldosivi, hemma på Estadio José Amalfitani.